Denna fiskrätt är perfekt när du är på jakt efter en lätt och mättande måltid som sätter guldkant på middagsupplevelsen med havets skatter. Medan den za'atar-panerade fisken ugnsbakas rostar vi regnbågspommes och svänger ihop en yoghurtsås med persilja och vitlök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Potatis
2 st
Morot
2 st
Rödbeta
½ st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Bladpersilja
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
30 g
Spenat
250 g
Sej
(Innehåller Fisk)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 portionspåse
Gräslök
4 g
Za'atar
(Innehåller Sesam)
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till sås
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1
Ägg till panering
½ tsk
Salt till fisk
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes.
Skär morot och rödbeta (oskalad) i 1 cm tunna pommes.
Placera rotfrukter på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Finhacka persilja.
Blanda vitlök, persilja, aioli, yoghurt, salt ocn en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Finhacka gräslök.
Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en ny djup tallrik.
Blanda panko, gräslök och za'atar i en tredje djup tallrik.
Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt och en nypa peppar.
Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och till sist panko.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt.
TIPS: 1) Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär. 2) Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.
Under tiden, skölj spenat.
Låt färdiga regnbågspommes svalna i 1 min och vänd dem sedan med spenat på plåten.
Lägg upp fisk, regnbågspommes med spenat och sås på tallrikar.