Za'atar-panerad kolja och regnbågspommes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Za'atar-panerad kolja och regnbågspommes

Za'atar-panerad kolja och regnbågspommes

med spenat och persilje- och vitlökssås

Denna fiskrätt är perfekt när du är på jakt efter en lätt och mättande måltid som sätter guldkant på middagsupplevelsen med havets skatter. Medan den za'atar-panerade fisken ugnsbakas rostar vi regnbågspommes och svänger ihop en yoghurtsås med persilja och vitlök.

Taggar:
Under 650 kcal
Laga mig först
Allergener:
Mjölk
Ägg
Senap
Fisk
Gluten
Vete
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Potatis

2 st

Morot

2 st

Rödbeta

½ st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Bladpersilja

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

30 g

Spenat

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 portionspåse

Gräslök

4 g

Za'atar

(Innehåller Sesam)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till sås

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1

Ägg till panering

½ tsk

Salt till fisk

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2389 kJ
Energi (kcal)571 kcal
Fett18.6 g
varav mättat3.2 g
Kolhydrater67.7 g
varav socker19.3 g
Protein35.4 g
Salt5.5 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes.

Skär morot och rödbeta (oskalad) i 1 cm tunna pommes.

Placera rotfrukter på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.

Blanda sås
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka persilja.

Blanda vitlök, persilja, aioli, yoghurt, salt ocn en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Panera fisk
3

Finhacka gräslök.

Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Blanda panko, gräslök och za'atar i en tredje djup tallrik.

Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt och en nypa peppar.

Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och till sist panko.

Stek fisk
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt.

TIPS: 1) Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär. 2) Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.

Tillsätt spenat
5

Under tiden, skölj spenat.

Låt färdiga regnbågspommes svalna i 1 min och vänd dem sedan med spenat på plåten.

Servera
6

Lägg upp fisk, regnbågspommes med spenat och sås på tallrikar.