Vitlöksmarinerad fläskytterfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vitlöksmarinerad fläskytterfilé

Vitlöksmarinerad fläskytterfilé

med kokt potatis och rostad broccoli

Kött, potatis och grönsaker. Så enkelt kan det vara, och så enkelt är det när vi ska laga mat ikväll. Vi steker fläskytterfilé, tills den är gyllene och perfekt krispig. Samtidigt kokar vi potatis, som vi sen blandar med basilika och smör, och rostar broccoli & morötter. Vi toppar med krämig aioli, och så är maten klar att serveras!

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Glutenfri
Barnvänlig
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

250 g

Broccoli

400 g

Småpotatis

1 portionspåse

Basilika

300 g

Fläskytterfilé

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

2 msk

Smör (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)645 kcal
Energi (kJ)2697 kJ
Fett34.8 g
varav mättat13 g
Kolhydrater40.5 g
varav socker10 g
Protein39.7 g
Salt1.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta kött
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft). Ta ut smöret från kylskåpet. Koka upp en stor kastrull med vatten. 

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme. Krydda kött med Vitlöksflörter och en nypa salt. Bryn i 2 min per sida.

Placera köttet på en plåt med bakplåtspapper, och rosta överst i ugnen i 12-15 min. Ta sedan ut köttet och låt det vila under folie tills servering. 

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa. 

Koka potatis
2

Placera potatis i kastrullen med kokande vatten.

Koka i 12-15 min, eller tills den enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet, lägg tillbaka potatis i kastrullen och krydda med en nypa salt och peppar. Sätt kastrullen åt sidan under lock. 

Förbered grönsaker
3

Medan potatis kokar, skär broccoli i 2 cm små buketter.

Skär morot i tunna skivor.

Rosta broccoli & morot
4

Placera broccoli och morot på var sin sida av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 10-15 min, eller tills möra och genomstekta.

Gör basilikasmör
5

Finhacka basilika.

Blanda smör [2 msk | 4 msk], basilika, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en skål.

Servera
6

Skär kött i 2 cm breda skivor.

Lägg upp fläskytterfilé, kokt potatis, basilikasmör och rostade grönsaker på tallrikar.

Servera med aioli.