Vitlöksmarinerad fläskytterfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vitlöksmarinerad fläskytterfilé

Vitlöksmarinerad fläskytterfilé

med kokt potatis och rostad broccoli

Kött, potatis och grönsaker. Så enkelt kan det vara, och så enkelt är det när vi ska laga mat ikväll. Vi steker fläskytterfilé, tills den är gyllene och perfekt krispig. Samtidigt kokar vi potatis, som vi sen blandar med basilika och smör, och rostar broccoli och morötter. Vi toppar med krämig aioli, och så är maten klar att serveras!

Taggar:
Lågkalori
Snabb
Glutenfri
Barnvänlig
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

250 g

Broccoli

400 g

Småpotatis

1 portionspåse

Basilika

300 g

Fläskytterfilé

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

2 msk

Smör (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)643 kcal
Energi (kJ)2691 kJ
Fett34.7 g
varav mättat13 g
Kolhydrater40.8 g
varav socker7.7 g
Protein39.8 g
Salt1.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta kött
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Krydda kött med Vitlöksflörter och en nypa salt. Bryn i 2 min per sida.

Placera det på en plåt med bakplåtspapper, och rosta överst i ugnen i 12-15 min.

Ta ut köttet och låt det vila under folie tills servering.

Koka potatis
2

Ta ut smör från kylskåpet.

Lägg ner potatis i en kastrull med kallt, saltat vatten och koka upp. Koka i 15 min, eller tills den enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet, lägg tillbaka potatis i kastrullen och sätt åt sidan under lock. 

Förbered grönsaker
3

Skär broccoli i 2 cm små buketter.

Skär morot i tunna skivor.

Rosta broccoli & morot
4

Fördela broccoli och morot på var sin sida av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar.

Placera i mitten av ugnen och rosta i 10-12 min, eller tills mjuka och genomstekta.

Gör basilikasmör
5

Finhacka basilika.

Blanda smör [2 msk | 4 msk], basilika, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en skål. 

Skär kött i 2 cm breda skivor.

Servera
6

Lägg upp fläskytterfilé, kokt potatis, basilikasmör och rostade grönsaker på tallrikar.

Servera med aioli.