
Gör dig redo för en riktig smaksensation, för ikväll blir det vietnamesiskt! Den här sallads-bowlen innehåller allt och lite till: sesamdoftande nudlar, stekta räkor och massor av grönsaker med klassiska sydostasiatiska smaker. Fräscht, mättande, näringsrikt och rent obegripligt gott!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
220 g
Udonnudlar
(Innehåller: Gluten, Vete)
50 g
Honung- & ingefärsdressing
10 ml
Sesamolja
(Innehåller: Sesam)
1 st
Avokado
½ st
Lök
½ st
Gurka
2 st
Morot
5 g
Ingefärspasta
1 st
Citrusfrukt
1 st
Mynta & koriander
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
150 g
Kungsräkor
(Innehåller: Kräftdjur)
½ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Olja till marinad
¼ tsk
Socker till marinad
¼ tsk
Salt till marinad
¼ tsk
Salt till räkor

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Halvera lök och skär den i tunna skivor.
Halvera citrusfrukt.
Pressa citrusfrukt i en liten skål och tillsätt socker. Vänd ner lök och ställ åt sidan.
Häll av löken innan servering.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och skär i tunna skivor.
Skär gurka i 1/2 cm tunna stavar.
Blanda morot, ingefärspasta, olivolja, socker och salt i en medelstor skål.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt räkor och krydda med salt. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Koka nudlar i 1 min, eller tills genomvarma.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
Rör ner honung- och ingefärsdressing och sesamolja.

Grovhacka jordnötter, mynta och koriander.

Lägg upp nudlar i skålar tillsammans med räkor, ingefärsmarinerad morot, syltad lök, gurka och avokado.
Strö över örter och jordnötter.
Om du vill kan du krydda avokadon med en nypa salt.