Skip to main content
Vietnamesiska sesamnudlar och stekta räkor
Vietnamesiska sesamnudlar och stekta räkor

Vietnamesiska sesamnudlar och stekta räkor

med ingefärsmarinerad morot och avokado

Gör dig redo för en riktig smaksensation, för ikväll blir det vietnamesiskt! Den här sallads-bowlen innehåller allt och lite till: sesamdoftande nudlar, stekta räkor och massor av grönsaker med klassiska sydostasiatiska smaker. Fräscht, mättande, näringsrikt och rent obegripligt gott!

Taggar:
Snabb
Laga mig först
Mer grönt
Under 650 kcal
Allergener:
Gluten
Vete
Sesam
Jordnötter
Kräftdjur

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

220 g

Udonnudlar

(Innehåller: Gluten, Vete)

50 g

Honung- & ingefärsdressing

10 ml

Sesamolja

(Innehåller: Sesam)

1 st

Avokado

½ st

Lök

½ st

Gurka

2 st

Morot

5 g

Ingefärspasta

1 st

Citrusfrukt

1 st

Mynta & koriander

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

150 g

Kungsräkor

(Innehåller: Kräftdjur)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Olja till marinad

¼ tsk

Socker till marinad

¼ tsk

Salt till marinad

¼ tsk

Salt till räkor

Näringsvärden

Energi (kJ)2443 kJ
Energi (kcal)584 kcal
Fett32 g
varav mättat5.3 g
Kolhydrater55.4 g
varav socker17.1 g
Protein20.8 g
Salt3.3 g

Instruktioner

Sylta lök
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Halvera lök och skär den i tunna skivor.

Halvera citrusfrukt.

Pressa citrusfrukt i en liten skål och tillsätt socker. Vänd ner lök och ställ åt sidan.

Häll av löken innan servering.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Blanda sallad
2

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och skär i tunna skivor. 

Skär gurka i 1/2 cm tunna stavar.

Blanda morot, ingefärspasta, olivolja, socker och salt i en medelstor skål. 

Stek räkor
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt räkor och krydda med salt. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. 

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Koka nudlar
4

Koka nudlar i 1 min, eller tills genomvarma. 

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten. 

Rör ner honung- och ingefärsdressing och sesamolja.

Förbered topping
5

Grovhacka jordnötter, mynta och koriander. 

Servera
6

Lägg upp nudlar i skålar tillsammans med räkor, ingefärsmarinerad morot, syltad lök, gurka och avokado.

Strö över örter och jordnötter. 

Om du vill kan du krydda avokadon med en nypa salt.