Gör dig redo för en riktig smaksensation, för ikväll blir det vietnamesiskt! Den här sallads-bowlen innehåller allt och lite till: sesamdoftande nudlar, stekta räkor och massor av grönsaker med klassiska sydostasiatiska smaker. Fräscht, mättande, näringsrikt och rent obegripligt gott!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
220 g
Udonnudlar
50 g
Honung- & ingefärsdressing
10 ml
Sesamolja
1 st
Avokado
½ st
Rödlök
1 st
Gurka
2 st
Morot
5 g
Ingefärspasta
1 st
Lime
1 st
Mynta & koriander
20 g
Saltade jordnötter
150 g
Kungsräkor
½ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Olja till marinad
¼ tsk
Socker till marinad
¼ tsk
Salt till marinad
¼ tsk
Salt till räkor
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Halvera lök och skär den i tunna skivor.
Halvera lime.
Pressa lime i en liten skål och tillsätt socker. Vänd ner lök och ställ åt sidan.
Häll av löken innan servering.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och skär i tunna skivor.
Skär gurka i 1/2 cm tunna stavar.
Blanda morot, ingefärspasta, olivolja, socker och salt i en medelstor skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt räkor och krydda med salt. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Koka nudlar i 1 min, eller tills genomvarma.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
Rör ner honung- och ingefärsdressing och sesamolja.
Grovhacka jordnötter, mynta och koriander.
Lägg upp nudlar i skålar tillsammans med räkor, ingefärsmarinerad morot, syltad lök, gurka och avokado.
Strö över örter och jordnötter.
Om du vill kan du krydda avokadon med en nypa salt.