HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVietnamesisk Kycklingbowl
topBanner
Vietnamesisk kycklingbowl

Vietnamesisk kycklingbowl

med vildris och snabb myntasallad

Ikväll slänger vi ihop god och lättlagad kycklingbowl med massor av härliga färger och ingredienser. Vildris och morot- och myntasallad med lime bildar basen i bowlen. Huvudrollen har den ljuvliga kycklingen som marineras i vitlök, ingefära och chili. Vi toppar den utsökta bowlen med asiatisk majonnäs, chili och jordnötter.

Taggar:SnabbStarkMjölkfri
Allergener:VeteSojaGlutenJordnötterSesamÄggSenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 ml

Sojasås

(InnehållerVete, Soja, Gluten)

150 g

Basmati vildris

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ingefära

½ st

Röd chili

1 st

Lime

2 st

Morot

1 portionspåse

Mynta

20 g

Saltade jordnötter

(InnehållerJordnötterKan innehållaSesam, Nötter)

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

50 g

Asiatisk majonnäs

(InnehållerVete, Soja, Gluten, Sesam, Ägg, Senap)

60 g

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

1 msk

Vatten* (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)850 kcal
Energi (kJ)3558 kJ
Fett43.04 g
varav mättat7.9 g
Kolhydrater73.19 g
varav socker10.9 g
Protein47.66 g
Salt4.2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min.

Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.

2

Finhacka eller pressa vitlök.

Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].

Riv ingefära (oskalad).

Skär lime i klyftor.

Blanda vitlök, ingefära, en skvätt limejuice, hälften av chilin, sojasås och vatten [1 msk | 2 msk] i en liten skål. 

TIPS: Skippa chili om du inte tycker om stark mat.

3

Skölj salladsmix.

Riv morot (oskalad).

Plocka och grovhacka myntablad. 

Blanda mynta, salladsmix, hälften av moroten, en skvätt limejuice, salt och peppar i en skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

4

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 4-5 min tills brynt och genomstekt, och krydda med en nypa salt.

Tillsätt marinad och resterande morot. Stek i 2-3 min, tills marinaden har tjocknat något. 

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

5

Grovhacka jordnötter.

6

Lägg upp ris i skålar. 

Toppa med myntasallad, kyckling och en klick asiatisk majonnäs.

Garnera med jordnötter och resterande chili.