HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVietnamesisk Kycklingbowl
topBanner
Vietnamesisk kycklingbowl

Vietnamesisk kycklingbowl

med fylligt vildris och snabb myntasallad

Ikväll slänger vi ihop god och lättlagad kycklingbowl med massor av härliga färger och ingredienser. Vildris och morot- och myntasallad med lime bildar basen i bowlen. Huvudrollen har den ljuvliga kycklingen som marineras i vitlök, ingefära och chili. Vi toppar den utsökta bowlen med asiatisk majo, chili och jordnötter.

Taggar:SnabbLättlagad
Allergener:glutensojajordnötteräggsenapsesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

150 g

Basmati vildris

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ingefära

½ st

Chili

1 st

Ekologisk lime

2 st

Morot

1 portionspåse

Mynta

20 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehållergluten, soja, ägg, senap, sesam)

60 g

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt* (steg 1)

3 dl

Vatten* (steg 1)

1 msk

Vatten* (steg 2)

1 msk

Olivolja* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3543.9736 kJ
Energi (kcal)847.03 kcal
Fett42.0854 g
varav mättat7.7 g
Kolhydrater75.4386 g
varav socker10.7 g
Protein47.443 g
Salt3.2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.

2

Finhacka eller pressa vitlök. Halvera, kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P]. Riv ingefära (oskalad). Riv limezest och skär sen lime i klyftor. Blanda limezest, vitlök, ingefära, en skvätt limejuice och hälften av chilin i en liten skål. Rör i sojasås och vatten* [1 msk | 2 msk]. TIPS: Skippa chili om du inte tycker om stark mat.

3

Skölj salladsmix. Riv morot (oskalad). Plocka och grovhacka myntablad. Blanda mynta, salladsmix och hälften av morot i en skål. Smaka av med en skvätt limejuice, salt* och peppar*. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*. Blanda väl.

4

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min tills brynt och genomstekt. Rör om regelbundet och krydda med en nypa salt*. Tillsätt marinad och resterande morot. Stek i ytterligare 2-3 min, tills marinaden har tjocknat något. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

5

Grovhacka jordnötter.

6

Lägg upp ris i skålar. Toppa med myntasallad, kyckling och en klick asiatisk majonnäs. Garnera med jordnötter och resterande chili.