Vietnamesisk kycklingbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk kycklingbowl

Vietnamesisk kycklingbowl

med fylligt vildris och snabb myntasallad

Ikväll slänger vi ihop god och lättlagad kycklingbowl med massor av härliga färger och ingredienser. Vildris och morot- och myntasallad med lime bildar basen i bowlen. Huvudrollen har den ljuvliga kycklingen som marineras i vitlök, ingefära och chili. Vi toppar den utsökta bowlen med asiatisk majo, chili och jordnötter.

Taggar:
Snabb
Lättlagad
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Sesam
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

150

Basmati vildris

1

Vitlöksklyfta

1

Ingefära

½

Röd chili

1

Ekologisk lime

2

Morot

1

Mynta

20

Jordnötter

300

Strimlad kycklinglårfilé

50

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

60

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

1

Vatten* (steg 2)

1

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)784 kcal
Energi (kJ)3280 kJ
Fett36.92 g
varav mättat7 g
Kolhydrater74.15 g
varav socker10.2 g
Protein44.92 g
Salt3.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.

Blanda marinad
2

Finhacka eller pressa vitlök. Halvera, kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P]. Riv ingefära (oskalad). Riv limezest och skär sen lime i klyftor. Blanda limezest, vitlök, ingefära, en skvätt limejuice och hälften av chilin i en liten skål. Rör i sojasås och vatten* [1 msk | 2 msk]. TIPS: Skippa chili om du inte tycker om stark mat.

Blanda sallad
3

Skölj salladsmix. Riv morot (oskalad). Plocka och grovhacka myntablad. Blanda mynta, salladsmix och hälften av morot i en skål. Smaka av med en skvätt limejuice, salt* och peppar*. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*. Blanda väl.

Stek kyckling
4

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min tills brynt och genomstekt. Rör om regelbundet och krydda med en nypa salt*. Tillsätt marinad och resterande morot. Stek i ytterligare 2-3 min, tills marinaden har tjocknat något. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda dressing
5

Grovhacka jordnötter.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar. Toppa med myntasallad, kyckling och en klick asiatisk majonnäs. Garnera med jordnötter och resterande chili.