
Albondigas är spanska för köttbullar, och i kväll gör vi dem på vegofärs och serverar dem i en tomatsås med rucolasallad och gyllenrostad vitlöksbaguette. Smaklig måltid!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
180 g
Vegofärs
(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)
1 st
Lök
25 g
Ströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
4 g
Souvlaki-kryddmix
(Kan innehålla spår av: Ägg, Fisk, Senap, Sesam, Soja, Selleri, Kräftdjur, Mjölk)
390 g
Krossade tomater
4 g
Rökt paprikapulver
2 st
Baguette
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Bladpersilja
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Citrusfrukt
40 g
Rucola
1 st
Ägg till vegoprotein
¼ tsk
Salt till vegoprotein
1 msk
Olja till sås
¼ tsk
Salt till sås
½ tsk
Socker till sås
½ dl
Vatten till sås
2 msk
Olja till vitlöksolja
¼ tsk
Salt till vitlöksolja
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Riv lök fint.
Blanda vegofärs, ägg, ströbröd, lök, souvlaki-kryddmix och salt i en stor skål.
Rulla färsen till bollar med fuktiga händer (4 per person) och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Tillaga i ugnen i 10–12 min, eller tills brynta och genomstekta.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.
Fräs rökt paprikapulver i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt krossade tomater, salt, en nypa peppar, socker och vatten och koka upp.
Sänk till låg värme och sjud i 10 min, eller tills något tjocknat.

Halvera baguette.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda vitlök, olivolja och salt i en liten skål.
Placera baguette på en plåt med bakplåtspapper och ringla över vitlöksolja.
Rosta i ugnen i 6–8 min, eller tills gyllene och krispig.

Under tiden, halvera citron.
Skölj rucola.
Finhacka persilja.

Blanda en generös skvätt citronsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Tillsätt rucola till skålen med citrondressing och blanda precis innan servering.
Vänd försiktigt ner färdiga vegobollar i tomatsås.

Lägg upp vegobollar och rucola i djupa tallrikar.
Servera med vitlöksbröd och toppa med persilja.