Skip to main content
Vegofärsalbondigas i tomatsås

Vegofärsalbondigas i tomatsås

med vitlöksbaguette och rucolasallad

3.8
(17)

Albondigas är spanska för köttbullar, och i kväll gör vi dem på vegofärs och serverar dem i en tomatsås med rucolasallad och gyllenrostad vitlöksbaguette. Smaklig måltid!

Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Vete

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt
Antal portioner

180 g

Vegofärs

(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)

1 st

Lök

25 g

Ströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

4 g

Souvlaki-kryddmix

(Kan innehålla spår av: Ägg, Fisk, Senap, Sesam, Soja, Selleri, Kräftdjur, Mjölk)

390 g

Krossade tomater

4 g

Rökt paprikapulver

2 st

Baguette

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Bladpersilja

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Citrusfrukt

40 g

Rucola

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg till vegoprotein

¼ tsk

Salt till vegoprotein

1 msk

Olja till sås

¼ tsk

Salt till sås

½ tsk

Socker till sås

½ dl

Vatten till sås

2 msk

Olja till vitlöksolja

¼ tsk

Salt till vitlöksolja

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

Energi (kJ)3780 kJ
Energi (kcal)903 kcal
Fett38.8 g
varav mättat5.9 g
Kolhydrater100.2 g
varav socker21 g
Kostfiber18.2 g
Protein34.5 g
Kolesterol0.1 mg
Salt8.6 g
Potassium144.5 mg
Calcium13.6 mg
Iron0.1 mg

Instruktioner

Stek vegobollar
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Riv lök fint.

Blanda vegofärs, ägg, ströbröd, lök, souvlaki-kryddmix och salt i en stor skål.

Rulla färsen till bollar med fuktiga händer (4 per person) och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Tillaga i ugnen i 10–12 min, eller tills brynta och genomstekta.

Laga sås
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.

Fräs rökt paprikapulver i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt krossade tomater, salt, en nypa peppar, socker och vatten och koka upp.

Sänk till låg värme och sjud i 10 min, eller tills något tjocknat.

Rosta vitlöksbaguette
3

Halvera baguette.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök, olivolja och salt i en liten skål.

Placera baguette på en plåt med bakplåtspapper och ringla över vitlöksolja.

Rosta i ugnen i 6–8 min, eller tills gyllene och krispig.

Förbered råvaror
4

Under tiden, halvera citron.

Skölj rucola.

Finhacka persilja.

Blanda sallad
5

Blanda en generös skvätt citronsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Tillsätt rucola till skålen med citrondressing och blanda precis innan servering.

Vänd försiktigt ner färdiga vegobollar i tomatsås.

Servera
6

Lägg upp vegobollar och rucola i djupa tallrikar.

Servera med vitlöksbröd och toppa med persilja.