Här bjuder vi på ett spännande recept på vegetariska linsbullar med spaghetti och mustig tomatsås. Vi steker linsbullar som får ljuvlig smak av att färsen innehåller rödlök, vitlök, persilja och ost. Vi toppar spaghetti och linsbullar med en härlig tomatsås med morot, zucchini, worcestershiresås och oregano, och så serverar vi härligheterna med krispigt vitlöksbröd.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Morot
110 g
Zucchini
1 st
Lök
1 portionspåse
Bladpersilja
2 st
Vitlöksklyfta
1 paket
Gröna linser
1 burk
Tomatpuré
20 g
Finriven ost
(InnehållerMjölk, Ägg)15 g
Panko ströbröd
(InnehållerGluten)1 paket
Krossade tomater, vitlök & lök
½ g
Torkad oregano
15 g
Worcestershiresås
(InnehållerGluten, Soja, Senap)1 st
Baguette
(InnehållerGlutenKan innehållaSesam)1 st
Spaghetti
(InnehållerGlutenKan innehållaSoja)1 portionspåse
Basilika
1 st
Ägg (steg 2)
⅓ msk
Olivolja (steg 2)
2 msk
Olivolja (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 4)
½ tsk
Socker (steg 4)
½ tsk
Salt (steg 4)
Sätt ugnen på 220°C/ 200°C (varmluft). Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Finhacka morot (oskalad) och zucchini [1/2 st, 2P]. Finhacka lök och persilja. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj linser under kallt vatten.
Mosa linser och olivolja [1 tsk | 2 tsk] i en medelstor skål med en gaffel till ett mjukt mos. Tillsätt ägg [1 st | 2 st], tomatpuré [1 msk | 2 msk], persilja, hälften av löken, hälften av vitlöken, hälften av osten, panko [1/2 paket, 2P], en generös nypa salt och peppar, och blanda väl. Rulla färsen till linsbullar (5 per person), och lägg över dem till en plåt med bakplåtspapper - lämna plats åt vitlöksbröd. Tillaga i ugnen i 10-12 min, tills genomstekta och krispiga på utsidan.
Halvera bröd på längden. Blanda resterande vitlök, olivolja [2 msk | 4 msk] och en nypa salt i en liten skål. Placera bröd på plåten och ringla över vitlöksolja, när det återstår 7 min av linsbullarnas tillagningstid. Rosta bröd tills krispigt.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt morot, zucchini och resterande lök, och sjud tills mjuka, 3-4 min. Tillsätt resterande tomatpuré och sjud tills såsen har mörknat något, 1-2 min. Rör i krossade tomater, oregano [1/2 påse, 2P], worcestershiresås, socker [1/2 tsk | 1 tsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar. Låt sjuda på låg värme tills servering.
Tillsätt pasta till kastrullen med kokande vatten och koka i 8-9 min, eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet, och lägg upp pasta på tallrikarna. Grovhacka basilika. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Placera linsbullar ovanpå pastan, och skeda över tomatsås. Strö över basilika och resterande riven ost. Servera med vitlöksbröd.