Funderar du på att åka till Mexiko eller Cypern men kan inte riktigt bestämma dig? Det behöver du inte, för med våra gyllenstekta halloumi-tacos med tomat och sallad kan du uppleva båda länders kulinariska himlavalv utan att ens lämna ditt kök. Toppa med karamelliserad lök och frisk avokadocrema.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ g
Torkad oregano
(Kan innehålla spår av: Mjölk, Råg, Korn, Havre, Vete, Spelt, Kamut, Khorasanvete, Senap, Gluten)
200 g
Halloumi
(Innehåller: Mjölk)
8 st
Minitortillas
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
1 st
Citrusfrukt
25 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
1 st
Avokado
2 st
Tomat
2 st
Vitlöksklyfta
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
1 st
Sallad
2 st
Lök
½ msk
Olja till stekning
2 msk
Vatten till karamelliserad lök
½ tsk
Socker till karamelliserad lök
¼ tsk
Salt till guacamole
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Skär halloumi i tunna skivor.
Skär lök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Halvera och skär tomat i tunna skivor.
Bryt av salladsblad.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.
Fräs lök under omrörning i 5–6 min, eller tills mjuk.
Tillsätt balsamvinäger, vatten, socker och en nypa salt, och stek tills löken har karamelliserats, 3–5 min.
Lägg över till en skål.
Under tiden, blanda vitlök, oregano, lite olivolja och en nypa peppar i en medelstor skål.
Vänd halloumi i marinaden.
Skär citrusfrukt i klyftor.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked.
Blanda avokado, majonnäs, en generös skvätt citrusfruktsaft, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Torka försiktigt ur stekpannan, och hetta upp den med en skvätt olivolja på medelhög värme.
Stek halloumi i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.
Under tiden, värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Fyll tortillas med tomat, salladsblad, karamelliserad lök och halloumi.
Ringla över avokadocrema och servera med resterande citrusfruktklyftor.