Skip to main content
Vegetariska halloumitacos
Vegetariska halloumitacos

Vegetariska halloumitacos

med karamelliserad lök och avokadocrema

Funderar du på att åka till Mexiko eller Cypern men kan inte riktigt bestämma dig? Det behöver du inte, för med våra gyllenstekta halloumi-tacos med tomat och sallad kan du uppleva båda länders kulinariska himlavalv utan att ens lämna ditt kök. Toppa med karamelliserad lök och frisk avokadocrema.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Senap
Ägg
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ g

Torkad oregano

(Kan innehålla spår av: Mjölk, Råg, Korn, Havre, Vete, Spelt, Kamut, Khorasanvete, Senap, Gluten)

200 g

Halloumi

(Innehåller: Mjölk)

8 st

Minitortillas

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

1 st

Citrusfrukt

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

1 st

Avokado

2 st

Tomat

2 st

Vitlöksklyfta

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

1 st

Sallad

2 st

Lök

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till stekning

2 msk

Vatten till karamelliserad lök

½ tsk

Socker till karamelliserad lök

¼ tsk

Salt till guacamole

Näringsvärden

Energi (kJ)4147 kJ
Energi (kcal)991 kcal
Fett59.2 g
varav mättat22.9 g
Kolhydrater76.5 g
varav socker15.7 g
Protein33.9 g
Salt5 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Skär halloumi i tunna skivor.

Skär lök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Halvera och skär tomat i tunna skivor.

Bryt av salladsblad.

Karamellisera lök
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.

Fräs lök under omrörning i 5–6 min, eller tills mjuk.

Tillsätt balsamvinäger, vatten, socker och en nypa salt, och stek tills löken har karamelliserats, 3–5 min.

Lägg över till en skål.

Marinera halloumi
3

Under tiden, blanda vitlök, oregano, lite olivolja och en nypa peppar i en medelstor skål.

Vänd halloumi i marinaden.

Gör avokadocrema
4

Skär citrusfrukt i klyftor.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked.

Blanda avokado, majonnäs, en generös skvätt citrusfruktsaft, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Stek halloumi
5

Torka försiktigt ur stekpannan, och hetta upp den med en skvätt olivolja på medelhög värme.

Stek halloumi i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Under tiden, värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Servera
6

Fyll tortillas med tomat, salladsblad, karamelliserad lök och halloumi.

Ringla över avokadocrema och servera med resterande citrusfruktklyftor.