HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarisk Sloppy Joe
topBanner
Vegetarisk Sloppy Joe

Vegetarisk Sloppy Joe

med rödkålsslaw och rostad klyftpotatis

Sloppy Joe är en mycket populär sandwich i USA. Vår smaskiga variant innehåller vegofärs och salladslök stekt med ketchup, senap och Worcestershiresås, och en fräsch rödkålsslaw. Vi serverar vår Sloppy Joe med hemgjord krispig klyftpotatis.

Taggar:EnkelVegetarisk
Allergener:SenapÄggGlutenSojaMjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

1 st

Salladslök

25 g

Majonnäs

(InnehållerSenap, Ägg)

75 g

Rödkål, förskuren

160 g

Vegofärs

(InnehållerGluten, Soja)

50 g

Ketchup

6 g

Senap

(InnehållerSenap)

15 g

Worcestershiresås

(InnehållerSenap, Gluten, Soja)

2 st

Briochebröd

(InnehållerÄgg, Gluten, MjölkKan innehållaSesam, Soja)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Vatten (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)806 kcal
Energi (kJ)3370 kJ
Fett31.23 g
varav mättat4.7 g
Kolhydrater101.95 g
varav socker21.1 g
Protein28.64 g
Salt2.4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

 

2

Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna skivorna. Vispa ihop hälften av majonnäsen och en skvätt vatten i en medelstor skål, tills den har en lättflytande konsistens. Krydda med en nypa salt och peppar. Rör ner rödkål.

3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på medelhög värme. Stek vit salladslök och vegofärs i 4-5 min, eller tills lätt brynt.

 

4

Sänk till medelvärme. Rör i ketchup, senap [1/2 paket, 2P], Worcestershiresås och vatten [1 msk | 2 msk] i stekpannan. Smaka av med salt och peppar. Ta av från värme och täck med lock.

 

5

Värm burgerbröd på gallret i ugnen i 3-4 min, tills genomvarma, när det återstår 4 min av klyftpotatisens tillagningstid.

 

6

Dela burgerbröd på mitten och bre resterande majonnäs på bottenhalvan. Toppa med vegofärs, en sked rödkålsslaw och lite grön salladslök. Servera Sloppy Joe med klyftpotatis och resterande rödkålsslaw.