Vegetarisk ratatouille
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk ratatouille

Vegetarisk ratatouille

med vit bönmos och färsk basilika

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Ratatouille är en traditionell fransk rätt bestående av grönsaker som åjuda i en härlig tomatsås. Ikväll gör vi det lite annorlunda, och rostar zucchini och lök innan de hamnar i såsen tillsammans med färsk basilika. Spännande tillbehör är en vit bönmos med potatis och cannellinibönor, och en fräsch sallad med gurka och balsamvinäger.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Glutenfri
Klimatsmart
Allergener:
Mjölk
Ägg
Selleri
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Cannelinibönor

250

Bakpotatis

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1

Basilika

1

Paprika

1

Zucchini

1

Rödlök

1

Vitlöksklyfta

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

4

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

½

Krossade tomater

12

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

60

Salladsmix

1

Gurka

Ingår inte i din leverans

½

Salt (steg 1)

1

Salt (steg 2)

3

Mjölk (steg 2)

½

Olivolja (steg 3)

1.5

Vatten (steg 3)

¼

Salt (steg 3)

½

Socker (steg 3)

1.5

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2441 kJ
Energi (kcal)584 kcal
Fett21 g
varav mättat5.1 g
Kolhydrater66.7 g
varav socker20.5 g
Protein23 g
Salt8.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft). 

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär zucchini i 1 cm tunna halvmånar. Skär lök i 1 cm breda klyftor.

Placera zucchini och lök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk I 1 tsk] och peppar.

Rosta i ugnen i 15-25 min, tills mjuka.

Gör bönmos
2

Under tiden, skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.

Häll av och skölj cannellinibönor. Skala vitlök. 

Koka potatis, bönor och vitlök i 11-13 min, tills de enkelt kan delas med en kniv. 

Häll av vattnet, och mosa tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [1 tsk | 2 tsk], en nypa peppar och hälften av osten. Ställ åt sidan under lock. 

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Laga sås
3

Under tiden, hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs Mamas favorit i 30 sek, tills väldoftande.

Rör i krossade tomater [1/2 paket, 2P], vatten [11/2 dl | 3 dl], grönsaksbuljong, socker [1/2 tsk | 1 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar.

Sänk till medellåg värme och sjud i 10-12 min.

Skär paprika i 1 cm tunna strimlor. Rör i paprika när det återstår 5 min av såsens tillagningstid.

Förbered sallad
4

Under tiden, riv basilikablad. 

Skölj salladsmix.

Skär gurka i tunna halvmånar.

Vispa ihop olivolja [11/2 msk | 3 msk], balsamvinäger, en generös nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Rör i salladsmix och gurka precis innan servering.

 

Tillsätt grönsaker
5

Rör i färdigrostade grönsaker och basilika i såsen.

Ta av från värme. 

Servera
6

Lägg bönmos i skålar och toppa med ratatouille. 

Strö över riven ost, och servera med sallad.