Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Ratatouille är en traditionell fransk rätt bestående av grönsaker som åjuda i en härlig tomatsås. Ikväll gör vi det lite annorlunda, och rostar zucchini och lök innan de hamnar i såsen tillsammans med färsk basilika. Spännande tillbehör är en vit bönmos med potatis och cannellinibönor, och en fräsch sallad med gurka och balsamvinäger.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Cannelinibönor
250
Bakpotatis
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1
Basilika
1
Paprika
1
Zucchini
1
Rödlök
1
Vitlöksklyfta
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
4
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
½
Krossade tomater
12
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
60
Salladsmix
1
Gurka
½
Salt (steg 1)
1
Salt (steg 2)
3
Mjölk (steg 2)
½
Olivolja (steg 3)
1.5
Vatten (steg 3)
¼
Salt (steg 3)
½
Socker (steg 3)
1.5
Olivolja (steg 4)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skär zucchini i 1 cm tunna halvmånar. Skär lök i 1 cm breda klyftor.
Placera zucchini och lök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk I 1 tsk] och peppar.
Rosta i ugnen i 15-25 min, tills mjuka.
Under tiden, skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.
Häll av och skölj cannellinibönor. Skala vitlök.
Koka potatis, bönor och vitlök i 11-13 min, tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet, och mosa tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [1 tsk | 2 tsk], en nypa peppar och hälften av osten. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.
Under tiden, hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs Mamas favorit i 30 sek, tills väldoftande.
Rör i krossade tomater [1/2 paket, 2P], vatten [11/2 dl | 3 dl], grönsaksbuljong, socker [1/2 tsk | 1 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar.
Sänk till medellåg värme och sjud i 10-12 min.
Skär paprika i 1 cm tunna strimlor. Rör i paprika när det återstår 5 min av såsens tillagningstid.
Under tiden, riv basilikablad.
Skölj salladsmix.
Skär gurka i tunna halvmånar.
Vispa ihop olivolja [11/2 msk | 3 msk], balsamvinäger, en generös nypa salt och peppar i en medelstor skål.
Rör i salladsmix och gurka precis innan servering.
Rör i färdigrostade grönsaker och basilika i såsen.
Ta av från värme.
Lägg bönmos i skålar och toppa med ratatouille.
Strö över riven ost, och servera med sallad.