
Det här barnvänliga konceptet gör vardagen lite smidigare. Låt både stora och små välja själva vad de vill ha på tallriken och njut av en mysig stund kring bordet. Hamburgare är en favoriträtt hos många familjer, och här serverar vi denna klassiker i ny tappning i form av en burgarbowl. Vi grundar med sesamtoppade pommes på potatis och palsternacka och stekt vegofärs och sen får alla toppa med sina favorittillbehör – allt från sallad och tomat till riven ost och hemmagjord dressing.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
180 g
Vegofärs
(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)
500 g
Potatis
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
100 g
Romansallad
2 st
Tomat
1 st
Salladslök
50 g
Cheddar-/goudamix, riven
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Bladpersilja
1 st
Rostad lök
(Innehåller: Gluten, Vete)
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller: Selleri, Senap)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
½ st
Palsternacka
½ tsk
Salt till potatis
1 msk
Ketchup till sås

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis och palsternacka (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Under tiden, blanda gräddfil, ketchup, srirachamajonnäs och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Ställ åt sidan.

Skölj, ansa och grovhacka sallad.
Grovhacka tomat.

Skär salladslök i tunna skivor.
Finhacka persilja.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs med Hello Sunrise och en nypa salt i 4–5 min, eller tills lätt brynt.

Lägg upp pommes i djupa tallrikar och toppa med sesamfrön och vegofärs.
Lägg upp tomat, sallad, salladslök, rostad lök, burgardressing, ostmix och persilja i separata skålar.