Vegetarisk cheese burger-bowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Vegetarisk cheese burger-bowl

med burgardressing och rostad lök

Hamburgare är en favoriträtt hos många familjer, och här serverar vi denna klassiker i ny tappning i form av en burgarbowl. Vi grundar med sesamtoppade pommes och stekt vegofärs och sen är det upp till var och en att toppa med sina favorittillbehör – det är bara att välja mellan allt från sallad och tomat till riven ost och hemmagjord dressing.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Mjölk
Vete
Selleri
Senap
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Vegofärs

(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)

500 g

Potatis

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

100 g

Romansallad

2 st

Tomat

1 st

Salladslök

50 g

Cheddar-/goudamix, riven

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Bladpersilja

1 st

Rostad lök

(Innehåller: Gluten, Vete)

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller: Selleri, Senap)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

1 msk

Ketchup till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3396 kJ
Energi (kcal)812 kcal
Fett46.2 g
varav mättat14.1 g
Kolhydrater66.9 g
varav socker13.4 g
Protein34.1 g
Salt4.3 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Blanda dressing
2

Under tiden, blanda gräddfil, ketchup, srirachamajonnäs och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Ställ åt sidan.

3

Skölj, ansa och grovhacka sallad.

Grovhacka tomat.

4

Skär salladslök i tunna skivor.

Finhacka persilja.

Stek vegofärs
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs med Hello Sunrise och en nypa salt i 4–5 min, eller tills lätt brynt.

6

Lägg upp pommes i djupa tallrikar och toppa med sesamfrön och vegofärs.

Lägg upp tomat, sallad, salladslök, rostad lök, burgardressing, ostmix och persilja i separata skålar.