Hamburgare är en favoriträtt hos många familjer, och här serverar vi denna klassiker i ny tappning i form av en burgarbowl. Vi grundar med sesamtoppade pommes och stekt vegofärs och sen är det upp till var och en att toppa med sina favorittillbehör – det är bara att välja mellan allt från sallad och tomat till riven ost och hemmagjord dressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
180 g
Vegofärs
(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)
500 g
Potatis
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
100 g
Romansallad
2 st
Tomat
1 st
Salladslök
50 g
Cheddar-/goudamix, riven
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Bladpersilja
1 st
Rostad lök
(Innehåller: Gluten, Vete)
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller: Selleri, Senap)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
½ tsk
Salt till potatis
1 msk
Ketchup till sås
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, blanda gräddfil, ketchup, srirachamajonnäs och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Ställ åt sidan.
Skölj, ansa och grovhacka sallad.
Grovhacka tomat.
Skär salladslök i tunna skivor.
Finhacka persilja.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs med Hello Sunrise och en nypa salt i 4–5 min, eller tills lätt brynt.
Lägg upp pommes i djupa tallrikar och toppa med sesamfrön och vegofärs.
Lägg upp tomat, sallad, salladslök, rostad lök, burgardressing, ostmix och persilja i separata skålar.