Skip to main content
Ugnsstekt torsk i ponzusås
Ugnsstekt torsk i ponzusås

Ugnsstekt torsk i ponzusås

med jasminris och sesamstekta grönsaker

Ponzu är en vanlig sås i det japanska köket och har en frisk smak av citrusfrukten yuzu. Den passar perfekt som smaksättare i kvällens fiskrätt med asiatiska influenser, där vi serverar ugnsstekt torsk med fluffigt jasminris och sesamstekta grönsaker.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Proteinrik
Under 650 kcal
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Sulfiter
Sesam
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citrusfrukt

150 g

Jasminris

250 g

Broccoli

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

15 ml

Ponzudressing

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten, Sulfiter)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Morot

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

½ st

Lök

250 g

Torsk

(Innehåller: Fisk)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 dl

Vatten till marinad

¼ tsk

Salt till fisk

¼ tsk

Salt till grönsaker

Näringsvärden

Energi (kJ)2183 kJ
Energi (kcal)522 kcal
Fett7.5 g
varav mättat0.9 g
Kolhydrater76.4 g
varav socker8 g
Protein38.8 g
Salt5.4 g

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Förbered marinad
2

Under tiden, skär citrusfrukt i klyftor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär schalottenlök i tunna skivor.

Blanda vitlök, ponzudressing, sojasås och vatten i en liten skål.

Ugnsstek fisk
3

Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt. 

Placera den i en ugnsform med bakplåtspapper och häll över ponzumarinad.

Tillaga i ugnen i 12–15 min, eller tills gyllene och genomstekt. 

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Förbered grönsaker
4

Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.

Skär morot (oskalad) i tunna skivor.

Stek grönsaker
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek broccoli, morot, schalottenlök och sesamfrön i 5–6 min, eller tills mjuka. Krydda med salt och en nypa peppar.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten i pannan för att påskynda tillagningsprocessen.

Servera
6

Lägg upp fisk, grönsaker och ris i djupa tallrikar.

Skeda ponzumarinad över fisk.

Pressa en skvätt citrusfruktsaft över fisk och ris.