Ugnsstekt vit fisk i ponzusås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsstekt vit fisk i ponzusås

Ugnsstekt vit fisk i ponzusås

med jasminris och sesamstekta grönsaker

Ponzu är en vanlig sås i det japanska köket och har en frisk smak av citrusfrukten yuzu. Den passar perfekt som smaksättare i kvällens fiskrätt med asiatiska influenser, där vi serverar ugnsstekt kolja med fluffigt jasminris och sesamstekta grönsaker.

Allergener:
Fisk
Vete
Soja
Gluten
Sulfiter
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

150 g

Jasminris

250 g

Broccoli

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

15 ml

Ponzudressing

(Innehåller Vete, Soja, Gluten, Sulfiter)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Morot

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 dl

Vatten till marinad

¼ tsk

Salt till grönsaker

½ msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2342 kJ
Energi (kcal)560 kcal
Fett9.3 g
varav mättat2.5 g
Kolhydrater73.8 g
varav socker8.8 g
Protein42.4 g
Salt4.6 g

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Förbered marinad
2

Under tiden, skär lime i klyftor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär salladslök i tunna skivor.

Blanda vitlök, ponzudressing, sojasås och vatten i en liten skål.

Ugnsstek fisk
3

Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt. 

Placera den i en ugnsform med bakplåtspapper och häll över ponzumarinad. Tillaga i ugnen i 12–15 min, eller tills gyllene och genomstekt. 

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda ponzusås
4

Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.

Skär morot (oskalad) i tunna skivor.

Stek grönsaker
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek broccoli, morot och sesamfrön i 5–6 min, eller tills mjuka. Krydda med salt och en nypa peppar.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten i pannan för att påskynda tillagningsprocessen.

Servera
6

Lägg upp fisk, grönsaker och ris i djupa tallrikar.

Skeda ponzumarinad över fisk och garnera med salladslök.

Pressa en skvätt limesaft över fisk och ris.