Ugnsstekt kyckling i krämig svampsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsstekt kyckling i krämig svampsås

Ugnsstekt kyckling i krämig svampsås

med rosmarinspotatis och valnötssallad

Kycklingfilé blir extra mör och saftig när den först bryns och sedan ugnssteks – perfekt till en extra god helgmiddag. En krämig svampsås med ostronskivling, vitlök, matlagningsgrädde och rödvin att skeda över vår kyckling tackar vi heller inte nej till, och vad sägs om rostad rosmarinspotatis som tillbehör? Vi serverar vår festmåltid med en härlig kålsallad med citronsyltad schalottenlök och valnötter.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Sulfiter
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

½ st

Rosmarin

300 g

Kycklingbröstfilé

100 g

Ostronskivling

1 st

Vitlöksklyfta

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

60 g

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

4 g

Kycklingbuljong

½ st

Citron

1 st

Schalottenlök

150 g

Kålmix

20 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Smör (steg 4)

2 msk

Vatten (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3421 kJ
Energi (kcal)818 kcal
Fett43 g
varav mättat15.9 g
Kolhydrater63.2 g
varav socker14.1 g
Protein48.2 g
Salt5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Finhacka rosmarinsblad [1/2 påse, 2P].

Placera potatis på ena sidan av en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper och blanda med olivolja, rosmarin, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Sylta schalottenlök
2

Halvera och skär schalottenlök i tunna skivor.

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Blanda schalottenlök och citronsaft [1 msk | 2 msk] i en medelstor skål och ställ åt sidan.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Stek i 2 min per sida, eller tills brynt. Placera den på ena sidan av plåten med potatis och tillaga i ugnen i 8–10 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Laga svampsås
4

Under tiden, grovhacka svamp.

Finhacka eller pressa vitlök.

Smält smör [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek svamp, vitlök och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 3–4 min, eller tills brynt.

Sänk till medelvärme och tillsätt matlagningsgrädde, rödvinssås, kycklingbuljong, vatten [2 msk | 4 msk] och en nypa peppar. Sjud i 2–3 min.

Blanda sallad
5

Vänd ner kålmix, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i skålen med syltad schalottenlök och lag.

Servera
6

Lägg upp kyckling, potatis och sallad på tallrikar.

Toppa kyckling med sås och sallad med valnötter.