
Ugnsrostad fläskytterfilé
med honungsbakade grönsaker och rödvinssås
Spara denna rätt till helgen, och få en festlig kväll med utsökt mat! Ringla honung och olivolja över rotfrukterna och rosta i ugnen för en krispig utsida och ett mjukt inre. Bryn fläskytterfilé, och låt den sen rostas färdig i ugnen. Laga en ljuvlig rödvinssås med vitlök och färsk timjan. Så har vi snabbt och enkelt skapat en härlig festmåltid!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
2 st
Morot
1 st
Lök
12.5 g
Honung
400 g
Småpotatis
300 g
Fläskytterfilé
1 st
Vitlöksklyfta
60 g
Rödvinssås
(Innehåller Sulfiter)
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
4 g
Kycklingbuljong
1 portionspåse
Timjan
1 st
Zucchini
Ingår inte i din leverans
1 msk
Smör (steg 4)
½ dl
Vatten (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Köksredskap
Instruktioner

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme. Krydda kött med salt.
Stek kött i 2 min per sida, eller tills brynt.
Placera det på en plåt med bakplåtspapper och rosta överst i ugnen i 12-15 min. Lägg över för att vila i ett foliepaket tills servering.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Tillsätt potatis till kastrullen med kokande vatten och koka i 10-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Tillsätt en nypa salt, och eventuellt en klick smör. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.

Skär morot och zucchini (oskalad) i kvartar på längden.
Skär lök i 2 cm breda klyftor.
Placera morot, zucchini och lök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, honung [1/2 paket, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.
Rosta överst i ugnen tills de är mjuka och börjar karamelliseras, 12-15 min.

Finhacka eller pressa vitlök.
Plocka timjanblad [2 kvistar | 4 kvistar].
Hetta upp stekpannan på medelvärme. Tillsätt smör [1 msk | 2 msk], vitlök, timjanblad, rödvinssås, kycklingbuljong, vatten [1/2 dl | 1 dl] och en nypa peppar. Koka i 2-3 min.
Tillsätt köttsaft från foliepaketet till såsen.

Skölj spenat.
När grönsakerna är färdigrostade, tillsätt spenat till plåten och blanda tills den har mjuknat.

Skär kött i 3 cm breda skivor.
Lägg upp potatis, kött och rostade grönsaker på tallrikar.
Ringla rödvinssås över köttet.