Ugnsrostad fläskytterfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsrostad fläskytterfilé

Ugnsrostad fläskytterfilé

med söt senapssås och enkel äppelslaw

Kött, sås och potatis! Ibland ska det bara vara enkelt. Kvällens recept bjuder på underbar mat med härliga ingredienser. Vi rostar fläskytterfilé moch lagar en ljuvligt krämig senapssås med honung och vitlök. Vi serverar kött och sås med vackert grön dillpotatis och en krispig äppelslaw.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

12.5

Honung

12

Senap

(Innehåller Senap)

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1

Dill

500

Potatis

1

Vitlöksklyfta

75

Strimlad salladsmix

4

Grönsaksbuljong

300

Fläskytterfilé

1

Äpple

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)626 kcal
Energi (kJ)2618 kJ
Fett25.5 g
varav mättat13.7 g
Kolhydrater62.89 g
varav socker19.3 g
Protein39.38 g
Salt1.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered frukt & grönt
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Grovhacka dill. Finhacka eller pressa vitlök. Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor. Halvera potatis.

Rosta kött
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme. Krydda kött med salt*. Stek kött i 1-2 min per sida, eller tills brynt. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper. Rosta överst i ugnen i 12-13 min. Lägg över för att vila i ett foliepaket tills servering. TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa. Tillsätt potatis till det kokande vattnet. Koka i 12-15 min eller tills den lätt delas med en kniv.

Förbered äppelslaw
3

Blanda vitlök, honung [1/2 paket, 2P], senap och en skvätt vatten* i en liten skål. Blanda äpple, salladsmix [1/2 påse, 2P] och en skvätt olivolja* i en stor skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Smaksätt potatis
4

Häll av vattnet från potatis. Blanda med dill (spara lite till garnering), en nypa salt* och peppar*. TIPS: Tillsätt även en klick smör om du önskar.

Koka sås
5

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme. Tillsätt senapsmix, grönsaksbuljong och matlagningsgrädde. Sjud under omrörning i 2-3 min. Tillsätt den avrunna köttsaften från foliepaketet och rör om. Skär kött i skivor.

Servera
6

Lägg upp fläskytterfilé, dillpotatis, och äppelslaw på tallrikar. Garnera med resterende dill och skeda över senapssås.