HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconUgnsrostad Fläskytterfilé
topBanner
Ugnsrostad fläskytterfilé

Ugnsrostad fläskytterfilé

med söt senapssås och enkel äppelslaw

Kött, sås och potatis! Ibland ska det bara vara enkelt. Kvällens recept bjuder på underbar mat med härliga ingredienser. Vi rostar fläskytterfilé moch lagar en ljuvligt krämig senapssås med honung och vitlök. Vi serverar kött och sås med vackert grön dillpotatis och en krispig äppelslaw.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:senapmjölkselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

12.5 g

Honung

12 g

Senap

(Innehållersenap)

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

1 portionspåse

Dill

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

75 g

Strimlad salladsmix

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

300 g

Fläskfilé

1 st

Äpple

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2617.8347 kJ
Energi (kcal)625.6775 kcal
Fett25.5045 g
varav mättat13.7 g
Kolhydrater62.8854 g
varav socker19.3 g
Protein39.3845 g
Salt1.4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Grovhacka dill. Finhacka eller pressa vitlök. Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor. Halvera potatis.

2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme. Krydda kött med salt*. Stek kött i 1-2 min per sida, eller tills brynt. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper. Rosta överst i ugnen i 12-13 min. Lägg över för att vila i ett foliepaket tills servering. TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa. Tillsätt potatis till det kokande vattnet. Koka i 12-15 min eller tills den lätt delas med en kniv.

3

Blanda vitlök, honung [1/2 paket, 2P], senap och en skvätt vatten* i en liten skål. Blanda äpple, salladsmix [1/2 påse, 2P] och en skvätt olivolja* i en stor skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

4

Häll av vattnet från potatis. Blanda med dill (spara lite till garnering), en nypa salt* och peppar*. TIPS: Tillsätt även en klick smör om du önskar.

5

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme. Tillsätt senapsmix, grönsaksbuljong och matlagningsgrädde. Sjud under omrörning i 2-3 min. Tillsätt den avrunna köttsaften från foliepaketet och rör om. Skär kött i skivor.

6

Lägg upp fläskytterfilé, dillpotatis, och äppelslaw på tallrikar. Garnera med resterende dill och skeda över senapssås.