Ugnsbakad medelhavs-inspirerad torsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsbakad medelhavs-inspirerad torsk

Ugnsbakad medelhavs-inspirerad torsk

med grekisk salladsost och basilikasmör

Ikväll drömmer vi oss bort till Medelhavet, och lagar en fantastisk måltid med massor av färger och smaker. Torsk och körsbärtomater får underbar smak av att bakas med basilikasmör. De får sällskap i ugnen av potatis och paprika som toppas med grekisk salladsost.

Taggar:
Lågkalori
Glutenfri
Allergener:
Selleri
Fisk
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Småpotatis

1 g

Torkad oregano

1 st

Paprika

1 st

Vitlöksklyfta

125 g

Körsbärstomater

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 portionspåse

Basilika

½ st

Citron

250 g

Torsk

(Innehåller Fisk)

100 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Smör (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2584 kJ
Energi (kcal)618 kcal
Fett30.5 g
varav mättat16.8 g
Kolhydrater41.5 g
varav socker10.3 g
Protein36.8 g
Salt3.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Ugnsform

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Ta fram smör så det blir rumstempererat.

Halvera potatis (oskalad) och placera den på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, oregano, salt och peppar. 

Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene och mjuka. 

Blanda basilikasmör
2

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär citron [½ st, 2P] i klyftor.

Finhacka basilikablad.

Lägg vitlök, citronsaft [2 msk | 4 msk], grönsaksbuljong, smör [2 msk | 4 msk], basilika och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål och mosa med en gaffel. 

Förbered fisk
3

Halvera körsbärstomater och placera dem i en medelstor ugnsform med bakplåtspapper. Ringla över olivolja [1/2 msk | 1 msk] och krydda med en nypa salt och peppar.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och peppar på båda sidorna.

Lägg fisk ovanpå tomaterna och toppa med basilikasmör. Ställ åt sidan, redo att bakas.

Tillsätt paprika
4

Skär paprika i 2 cm tunna skivor och blanda dem med potatis på plåten när det återstår 15 min av tillagningstiden.

Placera samtidigt ugnsformen med fisk i ugnen. Baka i 12-15 min, eller tills tomaterna är mjuka och fisk är genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Tillsätt salladsost
5

Smula salladsost över färdigrostad potatis och paprika.

Servera
6

Lägg upp potatis och paprika på tallrikar.

Toppa med fisk och tomater.

Ringla smält basilikasmör över fisken.

Servera med resterande citronklyftor för att pressa över rätten.