Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Toscansk räkpasta

Toscansk räkpasta

med soltorkade tomater och färsk rucola

I kväll går den kulinariska resan till inget mindre än pastans hemland – nämligen Italien. Vi kokar spaghetti och vänder den i en krämig crème fraiche-sås som vi smaksätter med chiliflakes, medelhavskryddor, vitlök och basilika. Förutom gyllenstekta räkor innehåller såsen även både färska och soltorkade tomater, purjolök, rucola och riven ost. Buon appetito!

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Laga mig först
Comfort Food
Allergener:
Milk
Crustaceans
Hvede
Gluten
Egg
Celery

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Soltorkade tomater

75 ml

Crème fraiche

2 st

Tomat

4 g

Medelhavets Pärla

150 g

Kungsräkor

2 st

Vitlöksklyfta

180 g

Spaghetti

1 st

Basilika

20 g

Finriven ost

40 g

Rucola

4 g

Grönsaksbuljong

1 g

Chiliflakes

½ st

Purjolök

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till stekning

1 dl

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2628 kJ
Energi (kcal)628 kcal
Fett21.6 g
varav mättat10.6 g
Kolhydrater76.7 g
varav socker12.7 g
Kostfiber6.8 g
Protein27.9 g
Kolesterol78 mg
Salt3.4 g
Trans Fat0.2 g
Potassium288.8 mg
Calcium31.4 mg
Iron0.8 mg

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered råvaror
2

Under tiden, grovhacka färska tomater och soltorkade tomater (var för sig).

Riv basilikablad i grova bitar.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skölj rucola.

Halvera och skär purjolök i tunna skivor.

TIPS: Se till att skölja bort all jord från purjolöken.

Stek räkor
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek soltorkade tomater, purjolök och räkor i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Laga sås
4

Tillsätt chiliflakes, Medelhavets Pärla och vitlök till stekpannan. Stek i 30 sek, tills väldoftande.

Sänk till låg värme och tillsätt crème fraiche, basilika, vatten, finriven ost och grönsaksbuljong.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Tillsätt pasta
5

Vänd ner pasta i såsen.

Rör ner rucola och färska tomater i pasta precis innan servering.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om pastan verkar torr.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar.

Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.