
Sugen på asiatiska smaker? Spänn fast säkerhetsbältet, för denna snabba fläskfärsbowl transporterar dig till Thailand på nolltid. Vi steker färs och grönsaker med smakrika kryddor och serverar dem på en bädd av ris med färska örter och jordnötter.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller: Senap, Ägg)
1 st
Citrusfrukt
1 st
Mynta & koriander
250 g
Fläskfärs
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
1 st
Gurka
150 g
Basmatiris
30 g
Fisksås
(Innehåller: Fisk, Soja)
1 st
Lök
40 g
Sweet chilisås
1 st
Morot, Julienne
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
½ dl
Vatten till sås

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Under tiden, finhacka rödlök.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek fläskfärs, lök, morot, salt och en nypa peppar i 4–5 min, eller tills färs är brynt.
Rör i sweet chilisås, Ginger Ninja, fisksås och vatten och sjud i 1–2 min.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Under tiden, skär gurka i halvmånar.
Skär lime i klyftor.
Riv mynta- och korianderblad i bitar.

Lägg upp ris, fläskfärs och gurka i skålar.
Toppa med örter, jordnötter och en skvätt limesaft.