Thailändsk fläskfärsbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailändsk fläskfärsbowl

Thailändsk fläskfärsbowl

med röd chili och haricots verts

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Låt oss fresta med en snabb thailändsk blandfärsbowl ikväll. Vi steker blandfärs, haricots verts, rödlök och chili, och smaksätter med asiatisk woksås och fisksås. Vi serverar vår thailändska blandfärsbowl i djupa tallrikar, och så är maten redo att njutas!

Taggar:
Snabb
Stark
Mjölkfri
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Sulfiter
Vete
Sesam
Soja
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

1 st

Rödlök

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

1 st

Röd chili

1 st

Vitlöksklyfta

75 g

Haricots verts

2 st

Morot

4 g

Kycklingbuljong

250 g

Fläskfärs

15 g

Fisksås

(Innehåller Fisk, Soja)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ dl

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3154 kJ
Energi (kcal)754 kcal
Fett37.5 g
varav mättat13 g
Kolhydrater82.4 g
varav socker19.7 g
Protein27.8 g
Salt5 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. 

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!  

Förbered grönsaker
2

Under tiden, riv morot (oskalad) grovt.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär rödlök i tunna skivor. 

Ansa och halvera haricots verts [½ påse, 2P]. 

Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme.

Stek haricots verts, rödlök och chili i 1-2 min. 

TIPS: Använd mindre chili om du inte tycker om stark mat.

Stek blandfärs
4

Tillsätt fläskfärs och stek i 3-4 min, eller tills brynt. 

Tillsätt morot och vitlök och stek i ytterligare 1 min, tills väldoftande.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Tillsätt sås
5

Tillsätt asiatisk woksås, fisksås [1/2 paket, 2P], kycklingbuljong och vatten [1/2 dl | 1 dl] till stekpannan, och stek i 1 min.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar och toppa med köttfärs och grönsaker.