Skip to main content
Texmexpizza med nötfärs

Texmexpizza med nötfärs

Bygg din egen - ät tillsammans

Det här barnvänliga konceptet gör vardagen lite smidigare. Låt både stora och små välja själva vad de vill ha på tallriken och njut av en mysig stund kring bordet. Pizza brukar uppskattas av hela familjen, och ännu bättre blir det när alla själva får bestämma vilken topping de vill ha! Vi gräddar basen med texmexkryddad tomatsås, ost och majs och sen får alla välja sina egna tillbehör – som krossade tortillachips, färsk tomat och gräddfil.

Taggar:
Laga mig först
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt
Antal portioner

1 st

Pizzadeg

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)

200 g

Krossade tomater

5 g

Tex-Mex

100 g

Riven gouda

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Majs

1 st

Salladslök

2 st

Tomat

1 st

Koriander

75 g

Tortillachips

(Kan innehålla spår av: Mjölk)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Chili

225 g

Nötfärs

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till sås

2 msk

Vatten till dressing

Energi (kJ)4990 kJ
Energi (kcal)1193 kcal
Fett46.9 g
varav mättat19.8 g
Kolhydrater134.7 g
varav socker16.2 g
Kostfiber11.3 g
Protein59.8 g
Salt6.4 g
Trans Fat0.2 g
Potassium290 mg
Calcium12.6 mg
Iron0.4 mg

Instruktioner

Ta fram pizzadeg
1

Värm ugnen till 250 °C/240 °C (varmluft). 

Ta ut pizzadegen från kylen och dess förpackning minst 10 min innan tillagning.

TIPS: Rumstempererad deg är lättare att kavla ut.

Rulla ut pizzadeg
2

Strö generöst med vetemjöl över köksbänken. 

Placera degen på ytan med mjöl och halvera. Rulla ut degen med händerna (eller en kavel) tills den är 25 cm i diameter.

Om degen är svår att rulla ut kan du låta den vila i några minuter och försöka igen.

Lägg försiktigt över på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda pizza
3

Blanda tomatpassata, Tex-Mex och salt i en medelstor skål.

Häll av majs.

Bre passatablandning över pizzabotten och lämna en kant på 1 cm runt om.

Toppa med gouda och hälften av majsen.

Grädda i ugnen i 12–13 min, eller tills gyllene och genomgräddad.

Förbered topping
4

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor. Halvera, kärna ur och finhacka jalapeno. Krossa tortillachips grovt med händerna genom att krama påsen. Grovhacka koriander och tomat.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt nötfärs, krydda med salt och stek i 4–5 min, eller tills brynt.

Lägg upp alla tillbehör och resterande majs i små skålar.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Blanda gräddfil
5

Blanda gräddfil med vatten och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp pizza på tallrikar och toppa med valfria tillbehör.