Tex-Mex-kryddad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tex-Mex-kryddad kyckling

Tex-Mex-kryddad kyckling

med rostad sötpotatis och pico de gallo

Vi hoppas att ni har sparat denna rätt till helgen, det är nämligen en sann festmåltid med massor av kulinariska överraskningar! Vi ska ha supermör kyckling, och vi drömmer oss bort till Mexico och kryddar kycklingen med vår härliga Tex-Mex kryddblandning. Och såklart ska vi ha potatis, men vi provar något nytt och lagar pommes av sötpotatis. Spännande tillbehör är pico de gallo med avokado, tomat, rödlök, koriander och lime.

Taggar:
Glutenfri
Mjölkfri
Lågkalori
Max 50g kolhydrater

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

450 g

Sötpotatis

1 st

Avokado

½ st

Rödlök

1 st

Tomat

½ st

Lime

300 g

Kycklingbröstfilé

5 g

Tex-Mex

1 portionspåse

Koriander

4 g

Rökt paprikapulver

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2671 kJ
Energi (kcal)638 kcal
Fett29.7 g
varav mättat6.2 g
Kolhydrater42.4 g
varav socker7.7 g
Protein41.7 g
Salt1.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta sötpotatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär (oskalad) sötpotatis i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med rökt paprikapulver, olivolja, salt och peppar. 

Rosta i ugnen i 20-30 min, eller tills gyllene. 

GRILLTIPS: Om du planerar att grilla, förvärm din grill tills den är väldigt het.

Stek kyckling
2

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Krydda kyckling med Tex-Mex och en nypa salt.

Stek kyckling i 2 min per sida, tills brynt. 

GRILLTIPS: Placera kyckling på grillen. Stek i 5-7 min per sida och låt den sedan vila under folie i ytterligare 5 min.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

Rosta kyckling
3

Lägg över kyckling till plåten med sötpotatis eller en ny plåt med bakplåtspapper. Rosta i 9-10 min, tills genomstekt.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered grönsaker
4

Halvera, kärna ur och gröp ur avokado med en sked, och tärna den i 1 cm stora bitar.

Finhacka tomat och rödlök [½ st, 2P].

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Grovhacka koriander.

Blanda pico de gallo
5

Blanda försiktigt avokado, tomat, rödlök, koriander, limesaft [1 msk | 2 msk], olivolja [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.

Servera
6

Skär kyckling i 2 cm breda skivor.

Lägg upp sötpotatis, kyckling och pico de gallo på tallrikar.

Servera med resterande limeklyftor.