Vi hoppas att ni har sparat denna rätt till helgen, det är nämligen en sann festmåltid med massor av kulinariska överraskningar! Vi ska ha supermör kyckling, och vi drömmer oss bort till Mexico och kryddar kycklingen med vår härliga Tex-Mex kryddblandning. Och såklart ska vi ha potatis, men vi provar något nytt och lagar pommes av sötpotatis. Spännande tillbehör är pico de gallo med avokado, tomat, rödlök, koriander och lime.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
450 g
Sötpotatis
1 st
Avokado
½ st
Rödlök
1 st
Tomat
½ st
Lime
300 g
Kycklingbröstfilé
5 g
Tex-Mex
1 portionspåse
Koriander
4 g
Rökt paprikapulver
2 msk
Olivolja (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär (oskalad) sötpotatis i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med rökt paprikapulver, olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 20-30 min, eller tills gyllene.
GRILLTIPS: Om du planerar att grilla, förvärm din grill tills den är väldigt het.
Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Krydda kyckling med Tex-Mex och en nypa salt.
Stek kyckling i 2 min per sida, tills brynt.
GRILLTIPS: Placera kyckling på grillen. Stek i 5-7 min per sida och låt den sedan vila under folie i ytterligare 5 min.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Lägg över kyckling till plåten med sötpotatis eller en ny plåt med bakplåtspapper. Rosta i 9-10 min, tills genomstekt.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Halvera, kärna ur och gröp ur avokado med en sked, och tärna den i 1 cm stora bitar.
Finhacka tomat och rödlök [½ st, 2P].
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Grovhacka koriander.
Blanda försiktigt avokado, tomat, rödlök, koriander, limesaft [1 msk | 2 msk], olivolja [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.
Skär kyckling i 2 cm breda skivor.
Lägg upp sötpotatis, kyckling och pico de gallo på tallrikar.
Servera med resterande limeklyftor.