Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
450 g
Sötpotatis
1 st
Avokado
½ st
Rödlök
1 st
Tomat
½ st
Lime
½ st
Jalapeno
300 g
Kycklingbröstfilé
5 g
Tex-Mex
2 msk
Olivolja (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft).
Skär (oskalad) sötpotatis i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar.
Rosta överst i ugnen i 20-30 min, eller tills gyllene.
Krydda kyckling på båda sidor med Tex-Mex och en nypa salt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 2 min per sida, tills brynt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Lägg över kyckling till plåten med sötpotatis, och rosta i 9-10 min, tills genomstekt.
VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Halvera, kärna ur och gröp ur avokado med en sked, och tärna den i 1 cm stora bitar.
Tärna tomat i 1 cm stora bitar.
Finhacka rödlök [½ st, 2P] och jalapeno [½ st, 2P].
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Blanda försiktigt avokado, tomat, rödlök, en nypa jalapeno, limejuice [1 msk | 2 msk], olivolja [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.
TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Skär kyckling i 2 cm breda skivor.
Lägg upp sötpotatis, kyckling och pico de gallo på tallrikar.
Servera med resterande limeklyftor.