Tex-Mex-kryddad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tex-Mex-kryddad kyckling

Tex-Mex-kryddad kyckling

med rostad sötpotatis och pico de gallo

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Taggar:
Under 650 kcal
Klimatsmart

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

450

Sötpotatis

1

Avokado

½

Rödlök

1

Tomat

½

Lime

½

Jalapeno

300

Kycklingbröstfilé

5

Tex-Mex

Ingår inte i din leverans

2

Olivolja (steg 5)

¼

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)639 kcal
Energi (kJ)2672 kJ
Fett29.58 g
varav mättat6.2 g
Kolhydrater42.31 g
varav socker7 g
Protein41.28 g
Salt1.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta sötpotatis
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär (oskalad) sötpotatis i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar. Rosta överst i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Stek kyckling
2

Krydda kyckling på båda sidor med Tex-Mex och en nypa salt. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 2 min på varje sida, tills brynt. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Rosta kyckling
3

Lägg över kyckling till plåten med sötpotatis, och rosta i 9-10 min, tills genomstekt. TIPS: Använd 2 plåtar för 4 personer. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered grönsaker
4

Halvera, kärna ur och gröp ur avokado med en sked, och tärna den i 1 cm stora bitar. Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Finhacka rödlök [½ st, 2P]. Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. Finhacka jalapeno [½ st, 2P].

Blanda pico de gallo
5

Blanda försiktigt avokado, tomat, rödlök, en nypa jalapeno, limejuice [1 msk | 2 msk], olivolja [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål. TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Skär kyckling i 2 cm breda skivor. Lägg upp sötpotatis, kyckling och pico de gallo på tallrikar. Servera med resterande limeklyftor.