HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTex Mex Kryddad Kyckling
topBanner
Tex-Mex-kryddad kyckling

Tex-Mex-kryddad kyckling

med rostad sötpotatis och pico de gallo

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Taggar:Under 650 kcalKlimatsmart

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

450 g

Sötpotatis

1 st

Avokado

½ st

Rödlök

1 st

Tomat

½ st

Lime

½ st

Jalapeno

300 g

Kycklingbröstfilé

5 g

Tex-Mex

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)639 kcal
Energi (kJ)2672 kJ
Fett29.58 g
varav mättat6.2 g
Kolhydrater42.31 g
varav socker7 g
Protein41.28 g
Salt1.6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär (oskalad) sötpotatis i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar. Rosta överst i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

2

Krydda kyckling på båda sidor med Tex-Mex och en nypa salt. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 2 min på varje sida, tills brynt. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

3

Lägg över kyckling till plåten med sötpotatis, och rosta i 9-10 min, tills genomstekt. TIPS: Använd 2 plåtar för 4 personer. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

4

Halvera, kärna ur och gröp ur avokado med en sked, och tärna den i 1 cm stora bitar. Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Finhacka rödlök [½ st, 2P]. Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. Finhacka jalapeno [½ st, 2P].

5

Blanda försiktigt avokado, tomat, rödlök, en nypa jalapeno, limejuice [1 msk | 2 msk], olivolja [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål. TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

6

Skär kyckling i 2 cm breda skivor. Lägg upp sötpotatis, kyckling och pico de gallo på tallrikar. Servera med resterande limeklyftor.