Skip to main content
Teriyaki-glaserad kyckling
Teriyaki-glaserad kyckling

Teriyaki-glaserad kyckling

med morotsris och stekta grönsaker

Kyckling, ris och sås. Det har ni säkert ätit många gånger. Men vi vågar nästan lova att kvällens recept kommer att överraska med nya smaksensationer. Kycklingen steker vi med rödlök, paprika och ingefära, och så rör vi i en ljuvlig glaze med teriyakisås och sriracha, som också fungerar som kvällens sås. Vi blandar kokt ris med riven morot, och så är maten färdig.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Stark
Mjölkfri
Proteinrik
Allergener:
Gluten
Vete
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Strimlad kycklingbröstfilé

20

Sriracha

1

Morot

½

Ingefära

1

Paprika

2

Lök

75

Teriyakisås

(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)

150

Långkornigt vitt ris

Ingår inte i din leverans

½

Olivolja (steg 3)

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

¼

Salt (steg 3)

1

Vatten (steg 4)

½

Vetemjöl (steg 3)

Näringsvärden

Energi (kcal)650 kcal
Energi (kJ)2721 kJ
Fett11.1 g
varav mättat2.5 g
Kolhydrater88.8 g
varav socker23.4 g
Protein44 g
Salt4.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär lök [½ st, 2P] i 2 cm breda klyftor.

Riv morot (oskalad) grovt.

Riv ingefära [½ st, 2P] fint.

Tärna paprika i 2 cm stora bitar. 

Stek kyckling
3

Blanda kyckling, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], vetemjöl [1/2 msk | 1 msk] och en nypa peppar i en medelstor skål. 

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling, lök och paprika under omrörning i 4-5 min, tills kyckling är genomstekt och grönsaker är mjuka. 

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda glaze
4

Under tiden, blanda sriracha, teriyakisås och vatten [1 dl | 2 dl] i en liten skål.

TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Tillsätt glaze
5

Rör i ingefära i stekpannan och stek i 1 min, eller tills väldoftande.

Sänk till medelvärme, rör i glaze och sjud under omrörning i 1-2 min, tills karamelliserad. 

Rör ner morot med riset precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp morotsris i skålar. 

Toppa med kyckling och sås.