Skip to main content
Taquitos på svarta bönor
Taquitos på svarta bönor

Taquitos på svarta bönor

med limesallad och svalkande gräddfil

”Taquitos” betyder helt enkelt ”små tacos”, och är en mexikansk rätt med fyllda tortillabröd som rullas ihop och steks eller gräddas. Vi lagar en vegetarisk variant med en fyllning på texmexkryddade svarta bönor, grönsaker och riven gouda som smälter medan våra taquitos gräddas gyllene i ugnen. Cajunkryddad rostad potatis, limedoftande grönsallad och en klick sesammajonnäs blir perfekta tillbehör.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Hvede
Sesamzaad
Soja
Schwefeldioxide und Sulfite
Milk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

8 st

Minitortillas

50 g

Vegansk sesammajonnäs

1 st

Lime

390 g

Svarta bönor

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Ay Cajun-ba

50 g

Riven gouda

5 g

Tex-Mex

2 st

Morot

75 ml

Gräddfil

60 g

Salladsmix

½ st

Purjolök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till grönsaker

½ dl

Vatten till sås

½ msk

Olja till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)4608 kJ
Energi (kcal)1101 kcal
Fett45.8 g
varav mättat12.1 g
Kolhydrater136.1 g
varav socker15.9 g
Kostfiber18.2 g
Protein29.9 g
Salt5.5 g
Potassium1150 mg
Iron0.3 mg

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

2

Riv morot (oskalad) grovt.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär purjolök i tunna skivor.

Häll av och skölj svarta bönor.

3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek morot, purjolök och salt under omrörning i 3–4 min, tills mjuka.

Tillsätt vitlök och Tex-Mex och stek i ytterligare 1 min, eller tills väldoftande.

Tillsätt svarta bönor och vatten och sjud under omrörning i 3–4 min, tills mjuka.

4

Lägg tortillas på en skärbräda och fyll dem med bönor och ost. Rulla ihop och fördela med kanten ner i ett jämnt lager i en ugnsform.

Toppa med en generös skvätt olivolja och krydda med en nypa salt och peppar.

Grädda i ugnen i 8–10 min, eller tills gyllene och något krispiga.

5

Skölj salladsmix.

Halvera lime.

Blanda salladsmix, olivolja, en skvätt limesaft och en nypa salt och peppar i en skål.

6

Lägg upp taquitos och potatis på tallrikar.

Toppa med gräddfil.

Servera med sallad och en klick sesammajonnäs.