HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSweet Chilimarinerat Fläskkött
topBanner
Sweet chilimarinerat fläskkött

Sweet chilimarinerat fläskkött

med stekt broccolini och buljongkokt jasminris

Mört fläskkött får fantastisk smak när det steks med sweet chilisås, sojasås, ingefära och limejuice. Läckra tillbehör är vitlöksstekt broccolini och perfekt kokt jasminris.

Taggar:Snabb
Allergener:glutensojaselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 portionspåse

Koriander

75 g

Broccolini

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

150 g

Jasminris

1 st

Ekologisk lime

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

½ st

Ingefära

250 g

Fläskkotlett, skivad

1 st

Rödlök

1 st

Morot

40 g

Sweet chilisås

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten* (steg 1)

¼ tsk

Salt* (steg 1)

1 msk

Olivolja* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2599.7703 kJ
Energi (kcal)621.36 kcal
Fett15.74 g
varav mättat4.5 g
Kolhydrater85.4526 g
varav socker18.5 g
Protein34.5695 g
Salt4.2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* [3 dl | 6 dl] och grönsaksbuljong i en kastrull. Rör i ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skär morot i 1/2 cm tunna stavar. Skiva rödlök tunt. Skär broccolini [1/2 påse, 2P] i 3 cm stora bitar. Finhacka vitlök. Riv ingefära [1/2 st, 2P]. Grovhacka koriander. Dela lime i klyftor. Tärna kött i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda.

3

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek morot, rödlök och broccolini i 3-4 min. Tillsätt vitlök och stek i 1 min.Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek morot, rödlök och broccolini i 3-4 min. Tillsätt vitlök och stek i 1 min.

4

Blanda sweet chilisås, sojasås, ingefära och en generös skvätt limejuice medan du steker grönsakerna. Smaksätt grönsakerna med en nypa salt* och peppar*. Lägg över dem i en skål med lock för att hålla på värmen.

5

Om nödvändigt, hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek kött i 4-5 min, eller tills genomstekt. Tillsätt såsen när det återstår 30 sek av stektiden, och rör om tills den är uppvärm och ingefäran inte längre är “rå”.

6

Lägg upp ris och vitlöksstekta grönsaker i skålar. Skeda upp sweet chilimarinerat fläskkött och garnera med koriander. Servera med limeklyftor.