Ostronskivling är en härligt matig svamp med fin umamismak som spelar huvudrollen i kvällens middag. Här kommer den verkligen till sin rätt genom att paneras, stekas och vändas i en sötstark glaze med sriracha och honung. Vi serverar vår smarriga svamp med cajunkryddade pommes, rädissallad och ranchdressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 g
Honung
20 g
Valnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Jordnötter)
25 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
4 g
Rökt paprikapulver
500 g
Potatis
1 st
Vitlöksklyfta
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
1 st
Gräslök
200 g
Ostronskivling
20 g
Sriracha
75 g
Rädisor
100 g
Romansallad
½ tsk
Salt till potatis
2 msk
Smör till glaze
¼ tsk
Salt till glaze
1 msk
Ketchup till glaze
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
¼ tsk
Salt till svamp
1 msk
Olja till stekning
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt.
Finhacka eller pressa vitlök.
Finhacka gräslök.
Blanda gräslök, vitlök, gräddfil, majonnäs och en nypa salt och peppar i en liten skål och ställ åt sidan.
Smält smör i en medelstor kastrull på medelvärme.
Rör i honung, salt, sriracha och ketchup.
Sjud i 2–3 min, tills klibbigt och tjocknat. Håll varmt tills servering.
Ansa och grovhacka sallad.
Skär rädisor i tunna skivor.
Blanda rädisor, valnötter, sallad, olivolja och salt i en stor skål och ställ åt sidan.
Riv svamp i 2 cm stora bitar på längden med händerna.
Blanda svamp, rökt paprikapulver, mjöl och salt i en stor skål tills svamp är helt täckt.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek svamp i omgångar (låt överflödigt mjöl bli kvar i skålen) i 4–5 min, tills krispig och gyllene. Vänd regelbundet.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper och krydda med salt.
Vänd svamp i glaze precis innan servering.
Lägg upp svamp, sallad och pommes på tallrikar.
Servera med ranchdressing.