Ostronskivling i amerikansk buffaloglaze
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ostronskivling i amerikansk buffaloglaze

Ostronskivling i amerikansk buffaloglaze

med krämig ranchsås och rädissallad

Ostronskivling är en härligt matig svamp med fin umamismak som spelar huvudrollen i kvällens middag. Här kommer den verkligen till sin rätt genom att paneras, stekas och vändas i en sötstark glaze med sriracha och honung. Vi serverar vår smarriga svamp med cajunkryddade pommes, rädissallad och ranchdressing.

Allergener:
Nötter
Senap
Ägg
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Honung

20 g

Valnötter

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Jordnötter)

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

4 g

Rökt paprikapulver

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

1 st

Gräslök

200 g

Ostronskivling

20 g

Sriracha

75 g

Rädisor

100 g

Romansallad

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

2 msk

Smör till glaze

¼ tsk

Salt till glaze

1 msk

Ketchup till glaze

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

¼ tsk

Salt till svamp

1 msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3205 kJ
Energi (kcal)766 kcal
Fett45.1 g
varav mättat14.4 g
Kolhydrater76.7 g
varav socker18.9 g
Protein15.9 g
Salt4.8 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt.

Blanda ranchdressing
2

Finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka gräslök.

Blanda gräslök, vitlök, gräddfil, majonnäs och en nypa salt och peppar i en liten skål och ställ åt sidan.

Gör glaze
3

Smält smör i en medelstor kastrull på medelvärme.

Rör i honung, salt, sriracha och ketchup.

Sjud i 2–3 min, tills klibbigt och tjocknat. Håll varmt tills servering.

Blanda sallad
4

Ansa och grovhacka sallad.

Skär rädisor i tunna skivor.

Blanda rädisor, valnötter, sallad, olivolja och salt i en stor skål och ställ åt sidan.

Riv svamp i 2 cm stora bitar på längden med händerna.

Blanda svamp, rökt paprikapulver, mjöl och salt i en stor skål tills svamp är helt täckt.

Stek svamp
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek svamp i omgångar (låt överflödigt mjöl bli kvar i skålen) i 4–5 min, tills krispig och gyllene. Vänd regelbundet.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper och krydda med salt.

Vänd svamp i glaze precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp svamp, sallad och pommes på tallrikar.

Servera med ranchdressing.