I kvällens rätt steker vi vegobitar tillsammans med lök och vår egen kryddblandning, Ay Cajun-ba, och serverar på en bädd av pommes på potatis och rödbetor. Pricken över i:et blir en örtdoftande yoghurtsås och en sallad med tomat och morot.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
240 g
Pulled beans
(Innehåller: Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)
1 st
Tomat
150 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
500 g
Potatis
½ st
Vitlöksklyfta
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
1 st
Rödbeta
½ g
Torkad oregano
1 st
Sallad
1 st
Rödlök
1 st
Morot
1 portionspåse
Bladpersilja
½ tsk
Salt till grönsaker
½ msk
Olja till stekning
½ dl
Vatten till vegoprotein
¼ tsk
Salt till vegoprotein
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis och rödbeta (oskalade) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, oregano, salt och en nypa peppar.
Rosta i 25–35 minuter, eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, finhacka persilja.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda yoghurt, persilja, vitlök och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Grovhacka tomat.
Finhacka sallad.
Skala morot i långa band med en potatisskalare. Finhacka den innersta delen.
Skär rödlök i 1 cm breda klyftor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.
Stek pulled beans, rödlök, Ay Cajun-ba, vatten, salt och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynta.
Under tiden, blanda tomat, morot, sallad och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Lägg upp pommes på tallrikar och toppa med pulled beans och sallad.
Ringla över örtyoghurt.