Stekta kebab style-vegobitar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekta kebab style-vegobitar

Stekta kebab style-vegobitar

med pommes och örtyoghurt

I kvällens rätt steker vi vegobitar tillsammans med lök och vår egen kryddblandning, Ay Cajun-ba, och serverar på en bädd av pommes på potatis och rödbetor. Pricken över i:et blir en örtdoftande yoghurtsås och en sallad med tomat och morot.

Taggar:
Vegetarisk
Under 650 kcal
Allergener:
Gluten
Vete
Korn
Ägg
Soja
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

240 g

Pulled beans

(Innehåller: Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)

1 st

Tomat

150 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

500 g

Potatis

½ st

Vitlöksklyfta

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

1 st

Rödbeta

½ g

Torkad oregano

1 st

Sallad

1 st

Rödlök

1 st

Morot

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

½ msk

Olja till stekning

½ dl

Vatten till vegoprotein

¼ tsk

Salt till vegoprotein

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2510 kJ
Energi (kcal)600 kcal
Fett17.1 g
varav mättat3.9 g
Kolhydrater73.3 g
varav socker16.7 g
Protein40.7 g
Salt4.5 g

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis och rödbeta (oskalade) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, oregano, salt och en nypa peppar.

Rosta i 25–35 minuter, eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Blanda örtyoghurt
2

Under tiden, finhacka persilja.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda yoghurt, persilja, vitlök och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Förbered grönsaker
3

Grovhacka tomat.

Finhacka sallad.

Skala morot i långa band med en potatisskalare. Finhacka den innersta delen.

Skär rödlök i 1 cm breda klyftor.

Stek pulled beans
4

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.

Stek pulled beans, rödlök, Ay Cajun-ba, vatten, salt och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynta.

Blanda sallad
5

Under tiden, blanda tomat, morot, sallad och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp pommes på tallrikar och toppa med pulled beans och sallad.

Ringla över örtyoghurt.