
Veckans fiskrätt behöver absolut inte vara tråkig. Här har vi satt ihop en utsökt kombination av välsmakande och färgstarka ingredienser. Ikväll bjuder vi nämligen på perfekt stekt torsk som serveras med rostad potatis och broccoli. Underbart tillbehör är en vackert grön rucoladressing med vitlök och citron.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
500 g
Potatis
250 g
Broccoli
½ st
Vitlöksklyfta
40 g
Rucola
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
½ st
Citron
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
250 g
Torsk
(Innehåller: Fisk)
¼ tsk
Salt (steg 4)

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, tills gyllene och mjuka.

Skär broccoli i små buketter och tärna stjälken i 2 cm stora bitar.
Finhacka eller pressa vitlök [½ st, 2P].
Skölj rucola och finhacka hälften.
Skär citron [½ st, 2P] i klyftor.

När det återstår 12 min av potatisens tillagningstid, tillsätt broccoli till plåten, blanda med lite olivolja och rosta resten av tiden.
Blanda hackad rucola, vitlök, gräddfil, citronsaft [1 tsk | 2 tsk], salt och peppar i en liten skål.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda färdigrostad potatis och broccoli med resterande rucola och riven ost.

Lägg upp potatis, torsk och rucoladressing på tallrikar.
Pressa saft från resterande citronklyftor över torsken.