topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt torsk

Stekt torsk

med rostad potatis och rucoladressing

Veckans fiskrätt behöver absolut inte vara tråkig. Här har vi satt ihop en utsökt kombination av välsmakande och färgstarka ingredienser. Ikväll bjuder vi nämligen på perfekt stekt torsk som serveras med rostad potatis och broccoli. Underbart tillbehör är en vackert grön rucoladressing med vitlök och citron.

Taggar:
Glutenfri
<650 kcal 2P-baserat
Allergener:
Mjölk
Ägg
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

250 g

Broccoli

½ st

Vitlöksklyfta

40 g

Rucola

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

½ st

Citron

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

250 g

Torsk

(Innehåller Fisk)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)1957 kJ
Energi (kcal)468 kcal
Fett10 g
varav mättat5.1 g
Kolhydrater51.8 g
varav socker8.6 g
Protein37.6 g
Salt1.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft). 

Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. 

Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, tills gyllene och mjuka. 

Förbered grönsaker
2

Skär broccoli i små buketter och tärna stjälken i 2 cm stora bitar.  

Finhacka eller pressa vitlök [½ st, 2P].  

Skölj rucola och finhacka hälften. 

Skär citron [½ st, 2P] i klyftor. 

Blanda rucoladressing
3

När det återstår 12 min av potatisens tillagningstid, tillsätt broccoli till plåten, blanda med lite olivolja och rosta resten av tiden.  

Blanda hackad rucola, vitlök, gräddfil, citronsaft [1 tsk | 2 tsk], salt och peppar i en liten skål.

Stek lax
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda potatis och rucola
5

Blanda färdigrostad potatis och broccoli med resterande rucola och riven ost.

Servera
6

Lägg upp potatis, torsk och rucoladressing på tallrikar.  

Pressa saft från resterande citronklyftor över torsken.