Stekt ryggbiff och rödvinssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt ryggbiff och rödvinssås

Stekt ryggbiff och rödvinssås

med rostad klyftpotatis och rödbetssallad

Ikväll frestar vi med en riktigt lyxig helgrätt, perfekt om ni har gäster på besök, eller bara för att skämma bort familjen lite extra. Supermör ryggbiff som steks till perfektion. Festliga tilbehör är gratinerad potatis, rödbetssallad med körvel och pinjenötter, och en fantastisk rödvinssås.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Ägg
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Angus ryggbiff

500 g

Potatis

3 st

Rödbeta

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

1 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Körvel

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

60 g

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)767 kcal
Energi (kJ)3209 kJ
Fett37.82 g
varav mättat13.7 g
Kolhydrater68.73 g
varav socker20.3 g
Protein45.77 g
Salt2.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis & rödbeta
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt.

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor. Tärna rödbeta (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Placera potatis och rödbeta på var sin sida av en plåt [2 plåtar, 2P] med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 20-25 min tills gyllene.

Rosta pinjenötter
2

Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme.

Rosta pinjenötter i 3-4 min, tills gyllene. Ställ åt sidan i en skål. 

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär bort stjälk från körvel. 

Stek kött
3

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på hög värme.

Bryn kött i 1 min per sida. 

Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. (Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt.) 

Låt köttet vila i ett foliepaket tills det ska serveras. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

Koka rödvinssås
4

Strö ost över potatisklyftorna när det återstår 5 min av tillagningstiden, och gratinera tills ost är gyllene.

Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] på medelhög värme i stekpannan (behåll kvarvarande köttsaft). Fräs vitlök i 20-30 sek.

Rör i en skvätt vatten, rödvinssås, köttsaft från foliepaketet, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. Sjud under omrörning i 2-3 min.

TIPS: Tillsätt mer vatten om såsen verkar tjock.

Gör rödbetssallad
5

Blanda försiktigt rostad rödbeta, körvel, olivolja [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i en skål.

Skär kött i skivor.

Servera
6

Lägg upp kött, klyftpotatis och rödbetssallad på tallrikar.

Toppa rödbetssallad med pinjenötter.

Ringla rödvinssås över köttet.