HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStekt Ryggbiff Och Rödvinssås
topBanner
Stekt ryggbiff och rödvinssås

Stekt ryggbiff och rödvinssås

med rostad klyftpotatis och rödbetssallad

Premium

Ikväll frestar vi med en riktigt lyxig helgrätt, perfekt om ni har gäster på besök, eller bara för att skämma bort familjen lite extra. Supermör ryggbiff som steks till perfektion. Festliga tilbehör är gratinerad potatis, rödbetssallad med körvel och pinjenötter, och en fantastisk rödvinssås.

Taggar:Glutenfri
Allergener:MjölkÄggSulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Angus ryggbiff

500 g

Potatis

3 st

Rödbeta

10 g

Pinjenötter

(Kan innehållaNötter, Jordnötter, Sesam)

1 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Körvel

20 g

Finriven ost

(InnehållerMjölk, Ägg)

60 g

Rödvinssås

(InnehållerSulfiter)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)767 kcal
Energi (kJ)3209 kJ
Fett37.82 g
varav mättat13.7 g
Kolhydrater68.73 g
varav socker20.3 g
Protein45.77 g
Salt2.9 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt. Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor. Tärna rödbeta (oskalad) i 2 cm stora bitar. Placera potatis och rödbeta på var sin sida av en plåt [2 plåtar, 2P] med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar. Rosta i ugnen i 20-25 min tills gyllene.

2

Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme. Rosta pinjenötter i 3-4 min, tills gyllene. Ställ åt sidan. Finhacka eller pressa vitlök. Skär bort stjälk från körvel.

3

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på hög värme. Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. (Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt.) Låt köttet vila i ett foliepaket tills det ska serveras. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

4

Strö ost över potatisklyftorna när det återstår 5 min av tillagningstiden, och gratinera tills ost är gyllene. Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] på medelhög värme i stekpannan (behåll kvarvarande köttsaft). Fräs vitlök i 20-30 sek. Rör i en skvätt vatten, rödvinssås, köttsaft från foliepaketet, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. Sjud under omrörning i 2-3 min. TIPS: Tillsätt mer vatten om såsen verkar tjock.

5

Blanda försiktigt rostad rödbeta, körvel, olivolja [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i en skål. Skär kött i skivor.

6

Lägg upp kött, klyftpotatis och rödbetssallad på tallrikar. Toppa rödbetssallad med pinjenötter. Skeda rödvinssås över köttet.