Stekt ryggbiff och krämig svampsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt ryggbiff och krämig svampsås

Stekt ryggbiff och krämig svampsås

med brynt salladslök och rotfruktspommes

Här bjuder vi på en riktigt lyxig och spännande helgrätt som får dig att känna dig som en riktig mästerkock. I kväll står nämligen mör och perfekt stekt ryggbiff på menyn. Till det serverar vi rostade pommes frites, sprödstekt salladslök och en fantastisk svampsås med massor smör, grädde och persilja!

Allergener:
Mjölk
Soja
Gluten
Korn
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Angus ryggbiff

300 g

Potatis

100 g

Ostronskivling

1 st

Vitlöksklyfta

½ portionspåse

Kruspersilja

2 st

Salladslök

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

½ st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)

4 g

Kycklingbuljong

4 g

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

1 st

Palsternacka

1 st

Rödbeta

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3189 kJ
Energi (kcal)762 kcal
Fett42.3 g
varav mättat21.7 g
Kolhydrater59.3 g
varav socker21.8 g
Protein41.3 g
Salt2.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Ta fram köttet så det blir rumstempererat och krydda med en nypa salt.

Skär potatis (oskalad) och rotfrukter (oskalade) i 2 cm tjocka pommes och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, Jorden runt, en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.

Förbered råvaror
2

Grovhacka svamp.

Finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka persilja [1/2 påse, 2P].

Skär av roten på salladslök.

Stek salladslök
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på hög värme när det återstår 15 min av potatis och rotfrukters tillagningstid.

Stek salladslök (skär i halvor om de inte får plats i stekpannan) i 3–5 min under omrörning, tills brynta.

Krydda med en nypa salt och peppar, och ställ åt sidan på en tallrik tills servering.

Stek kött
4

Hetta upp en ny skvätt olivolja i samma stekpanna.

Stek kött i 1 min per sida, eller tills brynt.

Sänk till medelhög värme och stek i 1–2 min per sida för medium rare.

Låt kött vila i ett foliepaket till servering. Köttet kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för mer genomstekt.

Laga svampsås
5

Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i stekpannan på medelhög värme (torka inte ur skyn).

Fräs svamp och vitlök i 3–4 min, eller tills gyllene.

Sänk till medelvärme och tillsätt matlagningsgrädde, worcestershiresås [1/2 paket, 2P], kycklingbuljong, hälften av persilja, en nypa salt och peppar och sjud i 2–3 min.

Skär kött i skivor och tillsätt sky från foliepaketet till svampsåsen.

Servera
6

Lägg upp pommes, salladslök och kött på tallrikar.

Skeda svampsås över kött och garnera med resterande persilja.