Stekt ryggbiff och krämig svampsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt ryggbiff och krämig svampsås

Stekt ryggbiff och krämig svampsås

med brynt salladslök och rotfruktspommes

Här bjuder vi på en riktigt lyxig och spännande lördagsrätt. Vi ska nämligen laga supermör, perfekt stekt ryggbiff! Underbara tillbehör är pommes av rotfrukter, sprödstekt salladslök, och en fantastisk svampsås med massor smör, grädde och persilja!

Allergener:
Mjölk
Soja
Gluten
Korn
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Angus ryggbiff

300 g

Potatis

100 g

Ostronskivling

1 st

Vitlöksklyfta

½ portionspåse

Kruspersilja

2 st

Salladslök

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

½ st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)

4 g

Kycklingbuljong

4 g

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

1 st

Palsternacka

1 st

Rödbeta

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3189 kJ
Energi (kcal)762 kcal
Fett42.3 g
varav mättat21.7 g
Kolhydrater57.9 g
varav socker21 g
Protein41.3 g
Salt2.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta fram köttet så det blir rumstempererat och krydda med salt* på båda sidorna. Skär rotfrukter (oskalade) och potatis i 2 cm tjocka pommes. Placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med Jorden runt, lite olivolja*, salt* och peppar*. Tillaga överst i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene och mjuka. TIPS: Använd två plåtar till 4P.

Förbered råvaror
2

Grovhacka svamp. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka persilja [1/2 påse, 2P]. Ansa och dela salladslök på hälften.

Stek salladslök
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på hög värme när det återstår 15 min av grönsakernas tillagningstid. Stek salladslök i 3-5 min under omrörning, tills brynta. Krydda med en nypa salt* och peppar*, och ställ åt sidan på en tallrik tills servering.

Stek ryggbiff
4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i samma stekpanna. Bryn köttet i 1 min per sida när oljan* är uppvärmd. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt. Krydda köttet med en nypa peppar* och låt vila i ett foliepaket några minuter. Köttet kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar. 

Koka svampsås
5

Hetta upp en klick smör* i stekpannan på medelhög värme (skölj inte bort köttsaft sen tidigare). Fräs svamp och vitlök tills gyllene, 2-3 min. Sänk till medelvärme. Tillsätt matlagningsgrädde, worcestershiresås [1 tsk | 2 tsk], kycklingbuljong, hälften av persiljan, en nypa salt* och peppar*. Sjud i 2-3 min. Skär ryggbiff i skivor och tillsätt köttsaften från foliepaketet till svampsåsen.

Servera
6

Lägg upp pommes, salladslök och ryggbiff på tallrikar. Skeda svampsås över köttet och garnera med resterande persilja.