HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStekt Ryggbiff Och Calabresedipp
topBanner
Stekt ryggbiff och calabresedipp

Stekt ryggbiff och calabresedipp

med stekta grönsaker och rosmarinpommes

Premium

Oj, är det redan lördag? Vad ska vi äta ikväll? Inga problem, vi har fixat den smarrigaste menyn, som du lagar på under en timme. Underbar, perfekt stekt ryggbiff med spröda rosmarinpommes. Fantastiska tillbehör är vitlöksstekt morot, rödlök och haricots verts, och en krämig calabresedipp med yoghurt og persilja.

Allergener:Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

½ st

Rosmarin

300 g

Angus ryggbiff

1 st

Morot

½ st

Rödlök

75 g

Haricots verts

1 portionspåse

Bladpersilja

60 g

Calabresepesto

75 g

Yoghurt

(InnehållerMjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)733 kcal
Energi (kJ)3068 kJ
Fett39.27 g
varav mättat15.8 g
Kolhydrater57.55 g
varav socker12.5 g
Protein39.14 g
Salt1.5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda med salt* på båda sidorna. Skär potatis (oskalad) i 1 cm pommes. Plocka och finhacka rosmarinblad [½ kvist, 2P]. Blanda potatis med rosmarin, lite olivolja*, och en nypa salt* och peppar* på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen tills möra 25-30 min.

2

Skär morot (oskalad) i 5 cm långa stavar. Skär rödlök [½ st, 2P. i 1 cm klyftor. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka persilja. Ansa haricots verts [½ påse, 2P].

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek haricots verts, morot och lök under omrörning tills precis mjuka, 4-5 min. Tillsätt vitlök och stek tills väldoftande, 1 min. Krydda med salt* och peppar*, och lägg över i en skål med lock för att hålla på värmen.

4

Skölj av stekpannan och hetta upp den med olivolja* [1 msk | 2 msk] på hög värme. Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt. Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter. TIPS: Steken kan ätas när den har fått en fin stekyta.

5

Blanda yoghurt, calabresepesto, hälften av persilja, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar* i en liten skål.

6

Skär kött i tunna skivor. Lägg upp kött, rosmarinpommes och grönsaker på tallrikar. Krydda kött generöst med peppar, garnera grönsakerna med resterande persilja, och servera med calabresedipp.