Stekt rumpstek och bearnaisedipp
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt rumpstek och bearnaisedipp

Stekt rumpstek och bearnaisedipp

med rostade morötter och gratinerad broccoli

Ikväll bjuder vi på en ytterst lyxig och spännande lördagsrätt. Vi ska nämligen laga supermör, perfekt stekt rumpstek! Innovativa tillbehör är ostgratinerad potatis och broccoli, och rostade morötter med citron och dragon. Vi hoppar över såsen ikväll, och serverar istället kött, potatis och grönsaker med en ljuvlig svalkande bearnaisedipp!

Taggar:
Glutenfri
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Mjölk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Småpotatis

250 g

Broccoli

3 st

Morot

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 st

Citron

1 portionspåse

Dragon

1 st

Schalottenlök

6 g

Senap

(Innehåller Senap)

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

300 g

Rumpstek

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4793 kJ
Energi (kcal)1146 kcal
Fett26.2 g
varav mättat5.2 g
Kolhydrater50.8 g
varav socker18.6 g
Protein45 g
Salt1.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med en nypa salt.

Halvera potatis (oskalad) och placera den på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta överst i ugnen i 25-35 min, eller till gyllene och mjuka. 

Rosta morötter
2

Under tiden, skär broccoli i 2 cm stora buketter.

Halvera morot (oskalad).

Placera morotshalvor på en ny plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 10-15 min, eller tills möra. 

Gratinera broccoli
3

När det är 10 min kvar av potatisens tillagningstid, lägg över broccoli till plåten och tillsätt en skvätt olivolja och riven ost. 

Rosta resterande tid, tills osten är gyllene.

Stek schalottenlök
4

Skär citron i klyftor.

Finhacka schalottenlök och dragon.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Stek schalottenlök i 1-2 min, tills mjuk. Lägg över till en liten skål och sätt åt sidan.

Stek kött
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 3-4 min per sida, eller tills brynt.

Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för genomstekt.

Under tiden, rör i senap [½ paket, 2P], majonnäs, hälften av dragonen, en nypa salt och peppar i skålen med schalottenlök.

 

Servera
6

Skär kött i tunna skivor.

Lägg upp ryggbiff, rostad morot, potatis och broccoli på tallrikar.

Toppa morot med resterande dragon och en skvätt citronjuice.

Toppa köttet med en klick bearnaisedipp och servera resten vid sidan av.