Skip to main content
Stekt rumpstek och krämig rödvinssås
Stekt rumpstek och krämig rödvinssås

Stekt rumpstek och krämig rödvinssås

med hasselbackspotatis och rucolasallad

Ett skepp kommer lastat med en riktig lyxmiddag! I kväll bjuder vi på mör rumpstek, gyllene hasselbackspotatis, sparris, krämig rödvinssås och en fräsch sallad med rucola och päron. Perfekt när du vill sätta guldkant på tillvaron, men inte tillbringa timmar i köket.

Taggar:
Comfort Food
Allergener:
Sulfiter
Mjölk
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

60 g

Rödvinssås

(Innehåller: Sulfiter)

6 ml

Balsamvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla spår av: Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

500 g

Potatis

300 g

Rumpstek

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller: Soja)

40 g

Rucola

1 st

Päron

1 st

Bladpersilja

125 g

Sparris, grön

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

½ tsk

Salt till potatis

1 msk

Olja till sallad

2 msk

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3169 kJ
Energi (kcal)757 kcal
Fett38.2 g
varav mättat19.7 g
Kolhydrater66.7 g
varav socker17.4 g
Kostfiber7.3 g
Protein41.3 g
Salt4.5 g
Potassium1150 mg

Instruktioner

Skär potatis
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt.

Placera några potatisar i taget mellan två träskedar på en skärbräda. Skär dem i tunna skivor, men inte helt igenom. Upprepa med resterande potatis.

Rosta potatis
2

Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja och salt. Vänd potatisen så den skårade sidan är uppåt.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Skär av bottendelen av sparris.

Placera sparris på andra sidan av plåten när det återstår 8–9 min av potatisens tillagningstid.

Blanda rucolasallad
3

Under tiden, skölj rucola.

Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.

Blanda balsamvinäger, olivolja och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Rör i rucola och päron precis innan servering.

Stek kött
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta pumpakärnor i 2–3 min. Ställ åt sidan i en liten skål.

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt.

Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer att fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

Laga sås
5

Medan köttet vilar, hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt vatten för att kyla ner stekpannan.

Tillsätt worcestershiresås, rödvinssås och matlagningsgrädde. Sjud i 1–2 min, tills såsen tjockar något.

Tillsätt sky från foliepaketet och krydda med salt och en nypa peppar.

Skär kött i tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp kött, hasselbackspotatis, sparris och rucolasallad på tallrikar.

Ringla rödvinssås över köttet.

Garnera rucolasallad med rostade pumpakärnor.

Garnera med rivna persiljeblad.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image