Stekt pannbiff
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt pannbiff

Stekt pannbiff

med karamelliserad lök och brunsås

Ikväll bjuder vi på klassiska smaker som förenas i perfekt harmoni. Sprödstekta pannbiffar får spännande smak av Worchestershiresås. Vi serverar våra biffar med rostade rotfrukter, karamelliserad lök, brunsås och härligt krispig hempicklad gurka.

Taggar:
Under 650 kcal
Barnvänlig
Allergener:
Sulfiter
Soja
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Potatis

2 st

Rödbeta

1 st

Lök

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Gurka

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja)

225 g

Nötfärs

4 g

Köttbuljong

100 g

Brunsås

(Innehåller Mjölk)

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 2)

2 msk

Vatten* (steg 2)

½ tsk

Socker (steg 2)

½ tsk

Socker (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 4)

1 dl

Vatten (steg 5)

1 st

Ägg (steg 4)

1 msk

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2694 kJ
Energi (kcal)644 kcal
Fett33 g
varav mättat13 g
Kolhydrater62.6 g
varav socker21.5 g
Protein32.9 g
Salt4.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis och rödbeta (oskalad) i 1 cm breda klyftor och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, tills möra. 

Karamellisera lök
2

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek lök under omrörning i 5-6 min, tills mjuk. 

Rör i balsamvinäger, vatten [2 msk | 4 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt. Sjud i ytterligare 3-5 min, tills karamelliserad.

Lägg över i en skål. 

Pickla gurka
3

Under tiden, skär gurka i tunna skivor.

Blanda vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål.

Rör i gurka och ställ åt sidan. 

Häll av lagen innan servering.

Stek pannbiff
4

Blanda nötfärs, ägg [1 st | 2 st], worcestershiresås, ströbröd, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar i en stor skål.

Forma färsen till biffar (1 per person) med fuktiga händer.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek biffar i 4-5 min per sida, tills genomstekta. Lägg över till en tallrik och täck med folie.

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Laga sås
5

Hetta upp samma stekpanna på medelvärme, utan att skölja av den. 

Rör i brunsås, vatten [1 dl | 2 dl], köttbuljong och en nypa peppar.

Sjud i 3 min tills genomvarm, och rör sen i löken.

Servera
6

Lägg upp rotfrukter och biffar på tallrikar.

Toppa biffar med lök, och ringla över sås.

Servera med picklad gurka.