Skip to main content
Stekt pannbiff
Stekt pannbiff

Stekt pannbiff

med karamelliserad lök och brunsås

4.4
(3,4 tn)

Ikväll bjuder vi på klassiska smaker som förenas i perfekt harmoni. Sprödstekta pannbiff får spännande smak av Worchestershiresås. Vi serverar våra biffar med rostade rotfrukter, karamelliserad lök, brunsås och härligt krispig hempicklad gurka.

Taggar:
Under 650 kcal
Barnvänlig
Allergener:
Sulfiter
Soja
Gluten
Korn
Senap
Vete
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Potatis

2

Rödbeta

1

Lök

12

Balsamvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

1

Gurka

25

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

½

Worcestershiresås

(Innehåller: Soja, Gluten, Korn, Senap)

250

Nötfärs

25

Pankoströbröd

(Innehåller: Sulfiter, Gluten, Vete)

4

Köttbuljong

100

Brunsås

(Innehåller: Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½

Olivolja (steg 2)

1

Vatten* (steg 2)

1

Socker (steg 2)

½

Socker (steg 3)

½

Olivolja (steg 4)

¼

Salt (steg 4)

½

Vatten (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kcal)603 kcal
Energi (kJ)2522 kJ
Fett24.1 g
varav mättat8.5 g
Kolhydrater63.1 g
varav socker33.5 g
Protein33.5 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Skär potatis och rödbeta (oskalad) i 1 cm breda klyftor och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Karamellisera lök
2

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek lök under omrörning i 5-6 min, tills mjuk. 

Rör i balsamvinäger, vatten [1 msk I 2 msk], socker [1 tsk I 2 tsk] och en nypa salt. Sjud i ytterligare 3-5 min, tills karamelliserad.

Ställ åt sidan på en tallrik. 

Pickla gurka
3

Medan lök karamelliseras, skär gurka i tunna skivor.

Blanda gurka, vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk I 1 tsk] och en nypa salt i en liten skål. Rör i vatten så att gurka täcks. Ställ åt sidan. 

Häll av lagen precis innan servering.

Stek pannbiff
4

Blanda nötfärs, worchestershiresås [1/2 paket, 2P], panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål. Forma färsen till biffar (1 per pers).

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i stekpannan igen på medelhög värme.

Stek biffar i 4-5 min på varje sida, eller tills de är genomstekta. Lägg över till en tallrik och täck med folie.

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Laga sås
5

Hetta upp samma stekpanna på medelvärme, utan att skölj av den. 

Rör i brunsås, vatten [1/2 dl | 1 dl], köttbuljong och en nypa peppar. Sjud i 3 min tills såsen är uppvärmd.

Servera
6

Lägg upp rotfrukter, picklad gurka och biffar på tallrikar.

Toppa biffar med lök, och ringla över sås.