Stekt pannbiff
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt pannbiff

Stekt pannbiff

med karamelliserad lök och brunsås

Ikväll bjuder vi på klassiska smaker som förenas i perfekt harmoni. Sprödstekta pannbiff får spännande smak av Worchestershiresås. Vi serverar våra biffar med rostade rotfrukter, karamelliserad lök, brunsås och härligt krispig hempicklad gurka.

Taggar:
Lågkalori
Barnvänlig
Allergener:
Sulfiter
Soja
Gluten
Korn
Senap
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Potatis

2

Rödbeta

1

Lök

12

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1

Gurka

25

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

½

Worcestershiresås

(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)

250

Nötfärs

25

Pankoströbröd

(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)

4

Köttbuljong

100

Brunsås

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½

Olivolja (steg 2)

1

Vatten* (steg 2)

1

Socker (steg 2)

½

Socker (steg 3)

½

Olivolja (steg 4)

¼

Salt (steg 4)

½

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)603 kcal
Energi (kJ)2522 kJ
Fett24.1 g
varav mättat8.5 g
Kolhydrater63.1 g
varav socker33.5 g
Protein33.5 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Skär potatis och rödbeta (oskalad) i 1 cm breda klyftor och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Karamellisera lök
2

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek lök under omrörning i 5-6 min, tills mjuk. 

Rör i balsamvinäger, vatten [1 msk I 2 msk], socker [1 tsk I 2 tsk] och en nypa salt. Sjud i ytterligare 3-5 min, tills karamelliserad.

Ställ åt sidan på en tallrik. 

Pickla gurka
3

Medan lök karamelliseras, skär gurka i tunna skivor.

Blanda gurka, vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk I 1 tsk] och en nypa salt i en liten skål. Rör i vatten så att gurka täcks. Ställ åt sidan. 

Häll av lagen precis innan servering.

Stek pannbiff
4

Blanda nötfärs, worchestershiresås [1/2 paket, 2P], panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål. Forma färsen till biffar (1 per pers).

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i stekpannan igen på medelhög värme.

Stek biffar i 4-5 min på varje sida, eller tills de är genomstekta. Lägg över till en tallrik och täck med folie.

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Laga sås
5

Hetta upp samma stekpanna på medelvärme, utan att skölj av den. 

Rör i brunsås, vatten [1/2 dl | 1 dl], köttbuljong och en nypa peppar. Sjud i 3 min tills såsen är uppvärmd.

Servera
6

Lägg upp rotfrukter, picklad gurka och biffar på tallrikar.

Toppa biffar med lök, och ringla över sås.