
Ikväll bjuder vi på klassiska smaker som förenas i perfekt harmoni. Sprödstekta pannbiff får spännande smak av Worchestershiresås. Vi serverar våra biffar med rostade rotfrukter, karamelliserad lök, brunsås och härligt krispig hempicklad gurka.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300
Potatis
2
Rödbeta
1
Lök
12
Balsamvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
1
Gurka
25
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
½
Worcestershiresås
(Innehåller: Soja, Gluten, Korn, Senap)
250
Nötfärs
25
Pankoströbröd
(Innehåller: Sulfiter, Gluten, Vete)
4
Köttbuljong
100
Brunsås
(Innehåller: Mjölk)
½
Olivolja (steg 2)
1
Vatten* (steg 2)
1
Socker (steg 2)
½
Socker (steg 3)
½
Olivolja (steg 4)
¼
Salt (steg 4)
½
Vatten (steg 5)

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Skär potatis och rödbeta (oskalad) i 1 cm breda klyftor och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Under tiden, skär lök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek lök under omrörning i 5-6 min, tills mjuk.
Rör i balsamvinäger, vatten [1 msk I 2 msk], socker [1 tsk I 2 tsk] och en nypa salt. Sjud i ytterligare 3-5 min, tills karamelliserad.
Ställ åt sidan på en tallrik.

Medan lök karamelliseras, skär gurka i tunna skivor.
Blanda gurka, vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk I 1 tsk] och en nypa salt i en liten skål. Rör i vatten så att gurka täcks. Ställ åt sidan.
Häll av lagen precis innan servering.

Blanda nötfärs, worchestershiresås [1/2 paket, 2P], panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål. Forma färsen till biffar (1 per pers).
Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i stekpannan igen på medelhög värme.
Stek biffar i 4-5 min på varje sida, eller tills de är genomstekta. Lägg över till en tallrik och täck med folie.
VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Hetta upp samma stekpanna på medelvärme, utan att skölj av den.
Rör i brunsås, vatten [1/2 dl | 1 dl], köttbuljong och en nypa peppar. Sjud i 3 min tills såsen är uppvärmd.

Lägg upp rotfrukter, picklad gurka och biffar på tallrikar.
Toppa biffar med lök, och ringla över sås.