Stekt pannbiff
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt pannbiff

Stekt pannbiff

med karamelliserad lök och brunsås

Ikväll bjuder vi på klassiska smaker som förenas i perfekt harmoni. Sprödstekta pannbiffar får spännande smak av Worchestershiresås. Vi serverar våra biffar med rostade rotfrukter, karamelliserad lök, brunsås och härligt krispig hempicklad gurka.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Sulfiter
Soja
Gluten
Korn
Senap
Mjölk
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Potatis

2 st

Rödbeta

1 st

Lök

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Gurka

25 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

½ st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)

250 g

Nötfärs

4 g

Köttbuljong

100 g

Brunsås

(Innehåller Mjölk)

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 2)

2 msk

Vatten* (steg 2)

½ tsk

Socker (steg 2)

½ tsk

Socker (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 4)

1 dl

Vatten (steg 5)

1 st

Ägg (steg 4)

1 msk

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2646 kJ
Energi (kcal)632 kcal
Fett26.5 g
varav mättat9.2 g
Kolhydrater62.5 g
varav socker22.5 g
Protein36.2 g
Salt4.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Skär potatis och rödbeta (oskalad) i 1 cm breda klyftor och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, tills möra. 

Karamellisera lök
2

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek lök under omrörning i 5-6 min, tills mjuk. 

Rör i balsamvinäger, vatten [2 msk | 4 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt. Sjud i ytterligare 3-5 min, tills karamelliserad.

Lägg över i en skål. 

Pickla gurka
3

Under tiden, skär gurka i tunna skivor.

Blanda gurka, vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål.

Rör i gurka och ställ åt sidan. 

Häll av lagen innan servering.

Stek pannbiff
4

Blanda nötfärs, ägg [1 st | 2 st], worcestershiresås [1/2 paket, 2P], ströbröd, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar i en stor skål.

Forma färsen till biffar (1 per person).

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek biffar i 4-5 min per sida, tills genomstekta. Lägg över till en tallrik och täck med folie.

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Laga sås
5

Hetta upp samma stekpanna på medelvärme, utan att skölja av den. 

Rör i brunsås, vatten [1 dl | 2 dl], köttbuljong och en nypa peppar.

Sjud i 3 min tills genomvarm, och rör sen i löken.

Servera
6

Lägg upp rotfrukter och biffar på tallrikar.

Toppa biffar med lök, och ringla över sås.

Servera med picklad gurka.