Ugnsstekt kycklingfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsstekt kycklingfilé

Ugnsstekt kycklingfilé

med rostad morot och karamelliserad löksås

Förbered dig på stående ovationer från familjen efter du serverat detta otroligt goda recept! Denna barnvänliga husman i modern tappning har vi nämligen svårt att se inte skulle tilltala både stora och små – stekt kyckling ihop med lent potatismos, rostade morötter och en gudomligt god karamelliserad löksås med timjan. Dessutom klar på ynka 30 min!

Taggar:
Under 650 kcal
Glutenfri
Barnvänlig
Allergener:
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

60 g

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

300 g

Kycklingbröstfilé

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

500 g

Potatis

1 st

Rödlök

3 st

Morot

1 portionspåse

Timjan

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 msk

Mjölk (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

1 tsk

Socker (steg 4)

½ dl

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2404 kJ
Energi (kcal)575 kcal
Fett15.1 g
varav mättat3.6 g
Kolhydrater66.4 g
varav socker20.7 g
Protein42.9 g
Salt2.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Laga potatismos
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. 

Koka potatis och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet, och mosa potatis tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Stek kyckling
2

Skär morot (oskalad) i tunna skivor på diagonalen.

Krydda kyckling med Vitlöksflörter, en nypa salt och peppar.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Rosta morot & kyckling
3

Placera morot på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.

Placera kyckling på andra sidan av plåten [2 plåtar, 4P]. Tillaga morot och kyckling i ugnen i 10–12 min, eller tills kyckling är genomstekt.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Karamellisera lök
4

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.

Plocka timjanblad [2 kvistar | 4 kvistar].

Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme. Tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Stek rödlök i 5–6 min, tills mjuk. Tillsätt balsamvinäger, timjan och socker [1 tsk | 2 tsk]. Rör om och sjud i 2–3 min, eller tills karamelliserad.

TIPS: Håll längst upp på timjanstjälken och dra med dina fingrar längst stjälken för att frigöra bladen.

Laga löksås
5

Sänk till medelvärme och tillsätt rödvinssås och vatten [1/2 dl | 1 dl]. Sjud i 3–4 min, eller tills något tjocknat.

Smaka av med en nypa salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp potatismos, morot och kyckling på tallrikar.

Skeda över karamelliserad löksås och garnera med persilja.