Skip to main content
Stekt grillost i pitabröd
Stekt grillost i pitabröd

Stekt grillost i pitabröd

med oreganokryddade pommes och morotssallad

Gyllenstekt, krispig grillost smakar fantastiskt, och i dagens recept med inspiration från Grekland smaksätter vi den med vår egen kryddblandning Hello Sunrise. Osten får sällskap av en morotssallad med rucola och soltorkade tomater och en krämig vitlökssås med gräddfil i varma pitabröd. Oreganokryddade pommes och srirachamajonnäs blir perfekta tillbehör.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Selleri
Senap
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

25 g

Soltorkade tomater

500 g

Potatis

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller: Selleri, Senap)

½ st

Vitlöksklyfta

½ g

Torkad oregano

40 g

Rucola

2 st

Pitabröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

200 g

Grillost

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Salt till dressing

Näringsvärden

Energi (kJ)4153 kJ
Energi (kcal)993 kcal
Fett55.7 g
varav mättat27.1 g
Kolhydrater91.3 g
varav socker12.6 g
Kostfiber9 g
Protein38.3 g
Salt7.4 g
Potassium1150 mg
Calcium1.1 mg
Iron0.8 mg

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, oregano, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Blanda sallad
2

Under tiden, skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Skölj rucola.

Grovhacka soltorkade tomater.

Lägg soltorkade tomater, morot, rucola, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål och blanda ihop precis innan servering.

Gör vitlökssås
3

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök, gräddfil, salt och en nypa peppar i en liten skål och ställ åt sidan.

Stek grillost
4

Skär grillost i tunna skivor (2 per person).

Krydda ost med Hello Sunrise på båda sidor.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.

Stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Värm pitabröd
5

Under tiden, placera pitabröd direkt på gallret och baka i ugnen i 2–3 min, eller tills uppvärmda.

Skär en öppning i pitabröd.

Servera
6

Fyll pitabröd med vitlökssås, grillost och hälften av salladen.

Lägg upp fylld pita, pommes och resterande sallad på tallrikar.

Servera med en klick srirachamajonnäs.