HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStark Caponata
topBanner
Stark Caponata

Stark Caponata

med färsk pasta och finriven ost

Har ni aldrig hört om Pasta caponata? Så är det på tiden att ni provar denna ljuvliga mix med massor av spännande ingredienser. Kvällens smarriga sås består av tomater, aubergine, timjan, vitlök och ricotta. Vi toppar med riven hårdost, som smälter ner i härligheterna!

Taggar:Under 650 kcalVegetarisk
Allergener:ÄggGlutenVeteMjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Grönsaksbuljong

250 g

Tagliatelle

(InnehållerÄgg, Gluten, VeteKan innehållaSoja, Ägg, Senap)

20 g

Finriven ost

(InnehållerÄgg, Mjölk)

4 g

Vitlöksflörter

1 st

Paprika

½ st

Aubergine

1 st

Paprika

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Timjan

1 st

Röd chili

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

50 g

Ricotta

(InnehållerMjölk)

Ingår inte i din leverans

1 dl

Vatten (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)622 kcal
Energi (kJ)2604 kJ
Fett10.22 g
varav mättat5.1 g
Kolhydrater105.97 g
varav socker30 g
Protein25.82 g
Salt4.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna aubergine [1/2 st, 2P] och paprikor i 1 cm stora bitar. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en generös skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Baka i ugnen i 25-30 minuter, eller tills de har fått lite färg och är mjuka.

2

Skiva lök tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka chili [½ st, 2P]. Plocka timjanblad [2 kvistar | 4 kvistar] och hacka dem fint. TIPS: Håll kvisten i toppen och dra försiktigt fingrarna neråt så att bladen trillar av.

3

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten* när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök i 3-4 min, eller tills den börjar mjukna. Tillsätt vitlök och timjan (spara lite till garnering) och fräs i ytterligare 1 min.

4

Tillsätt krossade tomater, ricotta [1/2 paket, 2P] grönsaksbuljong, Vitlöksflörter, vatten* [1 dl | 2 dl], en nypa salt* och peppar* till stekpannan. Sjud på medelvärme i 3-4 min, eller tills såsen börjar tjockna. Tillsätt pasta till det kokande vattnet. Koka i 2-3 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

5

Blanda pasta och hälften av de rostade grönsakerna med tomatsåsen i stekpannan. Smaka av med salt* och peppar*. TIPS: Tillsätt lite vatten om såsen är för tjock.

6

Lägg upp pasta caponata i skålar och garnera med chili, riven hårdost och resterande timjan.