Vad sägs om supersnabb kvällsmat med grekiska influenser? Vi steker örtmarinerad fläskkotlett och serverar den med kokt potatis som vi vänder med smör och citron, en enkel tomatsallad och krämig tzatziki.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Fläskkotlett, örtmarinerad
1 st
Småpotatis, förkokt
1 st
Vitlöksklyfta
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Gurka
1 st
Citron
40 g
Rucola
2 st
Tomat
¼ tsk
Salt till tzatziki
¼ tsk
Salt till sallad
½ msk
Olja till sallad
1 msk
Smör till potatis
¼ tsk
Salt till potatis
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka potatis i 3–5 min, eller tills genomvarm.
Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Sätt åt sidan under lock.
Riv eller pressa vitlök fint.
Riv gurka grovt. Lägg den i en ren handduk och pressa ur så mycket vätska som möjligt.
Blanda gurka, yoghurt, vitlök, salt och en nypa peppar i en skål. Ställ åt sidan.
Skölj rucola.
Grovhacka tomat.
Blanda rucola, tomat, salt och olivolja i en stor skål. Ställ åt sidan.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött med en nypa salt i 3–4 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.
Halvera citron.
Vänd potatis med smör, salt och en skvätt citronsaft precis innan servering.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Lägg upp kött, tzatziki, potatis och sallad på tallrikar.