Vad sägs om supersnabb kvällsmat med grekiska influenser? Vi steker örtmarinerad fläskkotlett och serverar den med kokt potatis som vi vänder med smör och citrussaft, en enkel tomatsallad och krämig tzatziki.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Fläskkotlett, örtmarinerad
1 st
Småpotatis, förkokt
1 st
Vitlöksklyfta
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Gurka
1 st
Citrusfrukt
40 g
Rucola
250 g
Körsbärstomater
¼ tsk
Salt till tzatziki
¼ tsk
Salt till sallad
½ msk
Olja till sallad
1 msk
Smör till potatis
¼ tsk
Salt till potatis

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka potatis i 3–5 min, eller tills genomvarm.
Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Sätt åt sidan under lock.
Riv eller pressa vitlök fint.
Riv gurka grovt. Lägg den i en ren handduk och pressa ur så mycket vätska som möjligt.
Blanda gurka, yoghurt, vitlök, salt och en nypa peppar i en skål. Ställ åt sidan.
Skölj rucola.
Halvera körsbärstomater.
Blanda rucola, tomat, salt och olivolja i en stor skål. Ställ åt sidan.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött med en nypa salt i 3–4 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.
Halvera citrusfrukt.
Vänd potatis med smör, salt och en skvätt citrussaft precis innan servering.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Lägg upp kött, tzatziki, potatis och sallad på tallrikar.