Skip to main content
Mongolisk nötfärswok
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Mongolisk nötfärswok

med udonnudlar och pak choi

Skäm bort dina smaklökar på en kulinarisk resa österut med vår mongoliska nötfärswok. Denna enkla rätt är inte bara supersmarrig, utan tar dessutom bara en kvart att svänga ihop! Nötfärs och udonnudlar får sällskap av morot och pak choi i en sweet chilisås med vår kryddblandning Goan Xacuti och toppas med jordnötter och salladslök.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

4 g

Goan Xacuti

50 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

40 g

Sweet chilisås

1 st

Pak choi

1 st

Morot, Julienne

1 st

Lök

1 st

Salladslök

220 g

Udonnudlar

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Lime

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2737 kJ
Energi (kcal)654 kcal
Fett33.1 g
varav mättat12.1 g
Kolhydrater60.2 g
varav socker20.7 g
Protein35.1 g
Salt6.9 g

Instruktioner

Stek färs
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Halvera och skär lök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt nötfärs och lök, krydda med salt och stek i 4–5 min, eller tills brynt.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

2

Under tiden, grovhacka pak choi.

Halvera lime.

Rör ner pak choi, Goan Xacuti och morot i stekpannan. Stek i 1–2 min, tills grönsakerna är mjuka.

Koka nudlar i 1–2 min, eller tills de delat på sig och är genomvarma. 

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten. 

3

Vänd ner nudlar, sweet chilisås, en skvätt limesaft och sojasås i stekpannan. Ta av från värme.

Skär salladslök i tunna skivor.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om nudlarna verkar torra.

4

Lägg upp nudlar i djupa tallrikar och toppa med jordnötter och salladslök.