Skäm bort dina smaklökar på en kulinarisk resa österut med vår mongoliska nötfärswok. Denna enkla rätt är inte bara supersmarrig, utan tar dessutom bara en kvart att svänga ihop! Nötfärs och udonnudlar får sällskap av morot och pak choi i en sweet chilisås med vår kryddblandning Goan Xacuti och toppas med jordnötter och salladslök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
225 g
Nötfärs
4 g
Goan Xacuti
50 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
40 g
Sweet chilisås
1 st
Pak choi
1 st
Morot, Julienne
1 st
Lök
1 st
Salladslök
220 g
Udonnudlar
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Lime
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Halvera och skär lök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt nötfärs och lök, krydda med salt och stek i 4–5 min, eller tills brynt.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Under tiden, grovhacka pak choi.
Halvera lime.
Rör ner pak choi, Goan Xacuti och morot i stekpannan. Stek i 1–2 min, tills grönsakerna är mjuka.
Koka nudlar i 1–2 min, eller tills de delat på sig och är genomvarma.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
Vänd ner nudlar, sweet chilisås, en skvätt limesaft och sojasås i stekpannan. Ta av från värme.
Skär salladslök i tunna skivor.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om nudlarna verkar torra.
Lägg upp nudlar i djupa tallrikar och toppa med jordnötter och salladslök.