Skip to main content
Lättlagad mongolisk nötfärswok

Lättlagad mongolisk nötfärswok

med udonnudlar och pak choi

Skäm bort dina smaklökar på en kulinarisk resa österut med vår mongoliska nötfärswok. Denna enkla rätt är inte bara supersmarrig, utan tar dessutom bara en kvart att svänga ihop! Nötfärs och udonnudlar får sällskap av morot och pak choi i en sweet chilisås med vår kryddblandning Goan Xacuti och toppas med jordnötter och salladslök.

Taggar:
Supersnabb
Mjölkfri
Comfort Food
Allergener:
Gluten
Vete
Jordnötter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

4 g

Goan Xacuti

40 ml

Sojasås

40 g

Sweet chilisås

1 st

Pak choi

1 st

Morot, Julienne

1 st

Lök

1 st

Salladslök

220 g

Udonnudlar

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Citrusfrukt

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

Näringsvärden

Energi (kJ)2441 kJ
Energi (kcal)583 kcal
Fett25.2 g
varav mättat7.6 g
Kolhydrater54.5 g
varav socker15.8 g
Kostfiber8 g
Protein34.2 g
Kolesterol0.3 mg
Salt2.6 g
Potassium388.6 mg
Calcium80 mg
Iron1.1 mg

Instruktioner

Stek färs
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Halvera och skär lök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt nötfärs och lök, krydda med salt och stek i 4–5 min, eller tills brynt.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, grovhacka pak choi.

Halvera citrusfrukt.

Rör ner pak choi, Goan Xacuti och morot i stekpannan. Stek i 1–2 min, tills grönsakerna är mjuka.

Koka nudlar i 1–2 min, eller tills de delat på sig och är genomvarma. 

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten. 

Tillsätt nudlar
3

Vänd ner nudlar, sweet chilisås, en skvätt citrusfruktsaft och sojasås i stekpannan. Ta av från värme.

Skär salladslök i tunna skivor.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om nudlarna verkar torra.

Servera
4

Lägg upp nudlar i djupa tallrikar och toppa med jordnötter och salladslök.

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova