Brodo di pollo – kyckling i grönsaksbuljong
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Brodo di pollo – kyckling i grönsaksbuljong

Brodo di pollo – kyckling i grönsaksbuljong

med orzo och persiljepesto

Unna dig en matig, värmande och framför allt supersmarrig soppa till middag! Brodo di pollo är en italiensk kycklingsoppa med buljongbas. Vår version innehåller även orzo, grönsaker och souvlaki-kryddmix och toppas med en smakrik persiljepesto.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Orzo

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja, Ägg, Lupin)

1 st

Lök

1 st

Morot

1 st

Tomat

300 g

Kycklinginnerfilé

4 g

Souvlaki-kryddmix

10 g

Kycklingfond

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Vitlöksklyfta

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

20 g

Solroskärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till stekning

8 dl

Vatten till soppa

½ tsk

Salt till soppa

3 msk

Olja till pesto

¼ tsk

Salt till pesto

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3827 kJ
Energi (kcal)915 kcal
Fett43.8 g
varav mättat8.6 g
Kolhydrater77.5 g
varav socker10.9 g
Protein51.2 g
Salt5 g

Instruktioner

Koka orzo
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka orzo i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Häll av vattnet och lägg tillbaka orzo i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att orzo är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka lök och morot (oskalad).

Grovhacka tomat.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med salt och en nypa peppar.

Stek i 3–4 min per sida, eller tills brynt och genomstekt. Lägg över på en tallrik.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Laga soppa
4

Hetta upp olivolja i samma kastrull på medelhög värme.

Stek lök och morot i 2–3 min, eller tills de mjuknar.

Under tiden, tärna kyckling grovt i 1 cm stora bitar.

Tillsätt vatten, souvlaki-kryddmix, kycklingfond, tomat, salt och en nypa peppar till kastrullen.

Sjud i 3–4 min, tills grönsakerna är mjuka.

Gör pesto
5

Under tiden, finhacka persilja.

Finhacka eller pressa vitlök.

Placera påsen med solroskärnor på en plan yta. Krossa dem sedan genom att banka dem med botten av en stekpanna.

Blanda persilja, vitlök, solroskärnor, finriven ost, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Tillsätt orzo och kyckling till soppan och sjud i 1 min, eller tills genomvarmt.

Servera
6

Häll upp soppa i skålar och toppa med persiljepesto.