Unna dig en matig, värmande och framför allt supersmarrig soppa till middag! Brodo di pollo är en italiensk kycklingsoppa med buljongbas. Vår version innehåller även orzo, grönsaker och souvlaki-kryddmix och toppas med en smakrik persiljepesto.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
180 g
Orzo
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja, Ägg, Lupin)
1 st
Lök
1 st
Morot
1 st
Tomat
300 g
Kycklinginnerfilé
4 g
Souvlaki-kryddmix
10 g
Kycklingfond
1 portionspåse
Bladpersilja
1 st
Vitlöksklyfta
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
20 g
Solroskärnor
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till stekning
8 dl
Vatten till soppa
½ tsk
Salt till soppa
3 msk
Olja till pesto
¼ tsk
Salt till pesto
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka orzo i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Häll av vattnet och lägg tillbaka orzo i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att orzo är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, finhacka lök och morot (oskalad).
Grovhacka tomat.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt och en nypa peppar.
Stek i 3–4 min per sida, eller tills brynt och genomstekt. Lägg över på en tallrik.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Hetta upp olivolja i samma kastrull på medelhög värme.
Stek lök och morot i 2–3 min, eller tills de mjuknar.
Under tiden, tärna kyckling grovt i 1 cm stora bitar.
Tillsätt vatten, souvlaki-kryddmix, kycklingfond, tomat, salt och en nypa peppar till kastrullen.
Sjud i 3–4 min, tills grönsakerna är mjuka.
Under tiden, finhacka persilja.
Finhacka eller pressa vitlök.
Placera påsen med solroskärnor på en plan yta. Krossa dem sedan genom att banka dem med botten av en stekpanna.
Blanda persilja, vitlök, solroskärnor, finriven ost, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Tillsätt orzo och kyckling till soppan och sjud i 1 min, eller tills genomvarmt.
Häll upp soppa i skålar och toppa med persiljepesto.