Skip to main content
Snabbstekta goan xacuti-vegostrimlor
Snabbstekta goan xacuti-vegostrimlor

Snabbstekta goan xacuti-vegostrimlor

med asiatisk slaw och jasminris

Goan Xacuti är ett currypulver med ursprung från Goa i Indien som ger massor av smak. Här använder vi det i ett smarrigt vegorecept som du svänger ihop på nolltid. Vi steker vegostrimlor gyllene tillsammans med vår kryddmix och purjolök och vänder dem i sojasås och sweet chilisås. Vi serverar vegostrimlorna på en bädd av fluffigt ris tillsammans med en asiatisk slaw med kålrabbi och srirachamajonnäs.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Plantbaserat
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Senap
Havre

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Goan Xacuti

150 g

Jasminris

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

150 g

Strimlad salladsmix

½ st

Kålrabbi, vit

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

½ g

Chiliflakes

40 g

Sweet chilisås

200 g

Vegansk kebab

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten, Senap, Havre)

½ st

Purjolök

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Vatten till slaw

½ tsk

Salt till slaw

1 msk

Olja till stekning

2 dl

Vatten till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3366 kJ
Energi (kcal)804 kcal
Fett37.8 g
varav mättat7.5 g
Kolhydrater86.7 g
varav socker19 g
Kostfiber8.6 g
Protein25.4 g
Salt6.6 g
Iron0.3 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta sedan av kastrullen från värme.

Blanda slaw
2

Under tiden, halvera och skär purjolök i tunna skivor.

Skala och skär kålrabbi i 1/2 cm tunna stavar.

Blanda kålrabbi, kålmix, srirachamajonnäs, vatten och salt i en stor skål och ställ åt sidan.

Stek vegansk kebab
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegansk kebab och purjolök i 3–4 min, eller tills brynta.

Tillsätt Goan Xacuti och chiliflakes och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Tillsätt sojasås, sweet chilisås och vatten och vänd runt tills vegansk kebab är täckt.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
4

Lägg upp ris i skålar och toppa med vegansk kebab och asiatisk slaw.