Skip to main content
Snabb kryddig chilikyckling
Snabb kryddig chilikyckling

Snabb kryddig chilikyckling

med pak choi-ris och srirachamajonnäs

Kyckling och ris älskas av hela familjen, och är alltid ett säkert kort när det ska gå fort med att få mat på bordet. Vi kokar ris och blandar det med smör, pak choi och spetskål. Kycklingen panerar vi och steker med rödlök, sojasås, chiliflakes och sweet chilisås. Vi toppar med krämig srirachamajonnäs, och så är maten färdig.

Taggar:
Snabb
Supersnabb
Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

½ g

Chiliflakes

1 st

Pak choi

8 g

Goan Xacuti

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

1 st

Rödlök

40 g

Sweet chilisås

150 g

Förskuren spetskål

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

2 msk

Mjöl till panering

2 msk

Olja till stekning

1 msk

Smör till ris

Näringsvärden

Energi (kJ)3882 kJ
Energi (kcal)928 kcal
Fett42.1 g
varav mättat9.1 g
Kolhydrater91.5 g
varav socker17.3 g
Kostfiber5 g
Protein45.5 g
Salt5.4 g
Potassium287.6 mg
Calcium62.8 mg
Iron0.7 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min. Ta sedan av kastrullen från värme.

Under tiden, grovhacka pak choi.

Skär lök i tunna skivor.

Panera kyckling
2

Lägg kyckling i en djup tallrik och torka av med hushållspapper.

Strö över Goan Xacuti, vetemjöl och en nypa salt.

Blanda väl så kyckling täcks av panering.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling och lök under regelbunden omrörning i 4–5 min, tills brynt och genomstekt.

Sänk till medelvärme och rör i sojasås, chiliflakes och sweet chilisås. Vänd kyckling och lök i sås.

TIPS: 1) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. 2) Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
4

Rör ner pak choi, spetskål och smör i kastrullen med färdigt ris precis innan servering.

Lägg upp pak choi-ris i skålar och toppa med kyckling.

Servera med srirachamajonnäs.